Rönningebon Johanna ligger i på Kanelbullens dag

Johanna Westerdahl gjorde Wilhelmina-bakelsen.
Johanna jobbar på Circle K i Rönninge. På Kanelbullens dag gräddar hon bullar.
Hallå där mästerbagaren Johanna Westerdahl, som komponerade Wilhelmina-Bakelsen, Salems egen bakelse..

Äter du själv bulle på Kanelbullens dag?

– Jo, jag äter nog en i alla fall på Kanelbullens dag.

Bakar du kanelbullar hemma då?

– Inte på Kanelbullens dag eftersom jag bakar så mycket på jobbet då. Men jag har alltid bullar hemma i frysen redo att ta fram.

Hur många bullar säljer du på jobbet på Kanelbullens dag?

– Mellan 600-900 bullar blir det beroende på om dagen ligger på en vardag eller helg.

Varför tycker du om att baka?

– Det är väldigt kreativt och kul att servera något som är gott. Så fort jag får tiden att räcka till försöker jag att baka. Jag satt precis och bläddrade i en tidning och fick nya idéer.

En sista fråga – hur ofta äter du din egen uppfinning Wilhelmina-bakelsen?

– Den har jag ätit en hel del i sommar. Det blev en hel del bakning av Wilhelmina-bakelsen. Jag har bakat den till Mitt Forum men även till nära och kära eftersom den blivit poppis som smak i tårtor.

”Kanelbullens dag är ett löjligt jippo”