Solnakocken Gustav tävlar i pizza-SM

Pizzan som ska knocka juryn.
Pizzan som ska knocka juryn.
En pizza med svampvariation, rotfruktsmüsli och syrad purjolök, kan det va nåt?
Nästa vecka tävlar Solnakocken Gustav Peterson i pizza-SM.

Förra året vann hans kollega Niklas hela tjottaballongen. Det gav Gustav Peterson, till vardags kock på restaurang Asplund i Ingenting, suget att även han tävla i pizza-SM.

Nu ställer han upp med en vegetarisk variant.

Hur har du tänkt när du komponerat ditt tävlingsbidrag?

– Nicke vann ju med torsk på sin, så då fick jag tänka till och sticka ut lite. Det blev en vegetarisk pizza med svamp.

Grunden är en vanlig pizzadeg som strösslas med en svampvariation.

– Det är Karljohansvamp-pesto, smörstekt kantarell, torkad trattkantarell samt en rotfruktsmüsli. I den har jag röda betor, morot, palsternacka och tranbär.

Allting toppas med den schweiziska osten gruyere.

– Sen avslutar jag med syrad purjolök och smörgåskrasse.

Vad dricker man till?

– Nån bayersk öl, eller en Pilsner av något slag.

Tävlingen går av stapeln på Svenska mässan i Göteborg, med semifinal på onsdag och final på torsdag.