Viggbyholms stationskafés semlor får toppbetyg

viggbyholmsstationskafe har goda semlor enligt smakpanelen som AOS skrev om
Saeid Abdulwahab, Denise Diaz, Huruy Osman och Linnea Boman är glada för gott semmelbetyg.
Viggbyholms stationskafé i Täby har bland de godaste semlorna i trakten, enligt en expertpanel.
– Vi håller på att baka för fullt, säger kaféansvarig Linnea Boman, som väntar sig mer anstormning än vanligt efter det fina testbetyget.

Frågan om det finns något annat bakverk än semlor som det är lika stor hysteri kring? En av Stockholmstrakten absolut godaste semlor bakas och säljs i alla fall hos lilla Viggbyholms stationskafé i Täby. Om 28 utvalda smakdomare (däribland en årets konditor, ett flertal semmelexperter, influencers och kockar) får säga sitt, alltså.

– Det är jättekul, säger kaféansvarig Linnea Boman när Lokaltidningen Mitt i tittar in på det lilla kaféet intill Roslagsbanan för att gratulera.

Tog hem tredjeplatsen

Viggbyholms stationskafé fick av smakpanelen en hedrande tredjeplats efter ettan från Bullar & Bröds bageri på Vallhallavägen på Östermalm och tvåan Ritorno i Vasastan – bland trettio testade semlor. Ryktet om det lilla kaféets semlor har snabbt spritt sig och flera kunder har spontant gratulerat till utmärkelsen, enligt Linnea Boman.

Många Täbybor verkar dock redan ha koll på att stationskaféet har toppensemlor. Semmelsäsongen har sina egna stammisar.

– De återvänder just för vår semla. Det känns väldigt, väldigt roligt att den är unik, säger Linnea Boman.

”De återvänder just för vår semla. Det känns väldigt, väldigt roligt att den är unik”

Linnea Boman

”Fullt ös inför tisdag”

Trots att Viggbyholms stationskafé har sålt semlor sedan i julas är det på fettisdagen som den stora anstormningen väntar. I år kan det hända att det blir lite extra tryck.

– Det är fullt ös inför tisdag, både med beställningar som vi redan har fått och för att det ska finnas till alla som köper över disk. Det gäller att vi är väl förberedda, konstaterar Linnea Boman. Det blir en explosion på tisdag.

För Saeid Abdulwahab och Huruy Osman är det minst sagt bråda tider i bageriet. En enda kund kan beställa 30-40 semlor, får vi veta. De är jätteglada för berömmet från expertpanelen, säger de.

Bagaren: Jag tröttnar inte på semlor

Och trots att det har bakats semlor i ett par månader nu har de inte slutat provsmaka, intygarHuruy Osman. Det kan bli både en och två semlor – per dag.

– Nej, jag tröttnar inte på semlor, säger Huruy Osman leende.

Här kan du läsa vad Allt om Stockholm skrivit om semmeltestet där Viggbyholms stationskafés semla alltså landade på topp tre.