ANNONS

8-åring fastnade i SL:s rulltrappa

Det var inte första gången som SL:s rultrappor orsakade olyckor.
Det var inte första gången som SL:s rultrappor orsakade olyckor.
Pojkes sko slets sönder i rulltrappan på Gärdet, polisen avfärdar teorin att det var mjältbrand i pulverbrevet på Stureplan och tre män från nazistisk organisation misstänks för hets mot folkgrupp efter kupp på Kulturhusets tak.
Här är morgonens och nattens nyheter.
ANNONS

8-åring fastnade med sko i SL:s rulltrappa

På väg hem från skolan i går eftermiddag fastnade en 8-årig pojke i rulltrappan på tunnelbanestationen Gärdet, skriver Aftonbladet.

Pojkens sko drogs in mellan platåerna, men hans pappa lyckades dra loss honom innan något allvarligare inträffade.

– Skon lossnade och trasades sönder i vad jag upplever som en köttkvarn längst ner i rullbandet, säger pappan till Aftonbladet.Det har tidigare inträffat flera olyckor i Storstockholms lokaltrafiks rulltrappor.

Det var inte mjältbrand i pulvret på Stureplan

Polisen avfärdade i natt teorin att det skulle varit anthrax, det vill säga mjältbrand, som är extremt smittsamt, i pulverbrevet som hade skickats till ett företag på Stureplan på onsdagen.

Fyndet ledde till en stor polisinsats och omfattande avspärrningar under den sena eftermiddagen. Innehållet analyseras fortfarande och ett fullständigt resultat väntas omkring lunch idag.

ANNONS

Tre misstänks för hets mot folkgrupp på Kulturhusets tak

Tre män misstänks för hets mot folkgrupp efter en incident på Kulturhusets tak 27 september, rapporterar Svt. Männen, som tillhör en nazistisk organisation, klättrade upp på Kulturhusets tak och släppte ner en banderoll.

Männen greps men släpptes efter förhör och är nu misstänkta för flera brott. Vid tiden för brottet hade Kulturhuset börjat göra reklam för fotoutställningen Witnesses som öppnar i dag och där överlevande från förintelsen berättar sin historia.

Läget i trafiken

Varning för köer vid Södra länken i riktning mot Årsta. Välj andra vägar om möjligt. Trafiken flyter långsamt mellan Trafikplats Mörby och Danderyds kyrka i riktning Norrtälje efter olycka med flera bilar. Ett körfält är öppet. Störningen beräknas pågå till ca 8.15.

Inga större störningar i buss- och tunnelbanetrafiken i Stockholm.

Väder

I början av dagen är det grått men solen tittar fram efter lunch. Inget regn och temperaturer kring 13 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.