ANNONS

Försök till våldtäkt i skogsområde

Bilden är från ett annat tillfälle.
Bilden är från ett annat tillfälle.
Misstänkt försök till mord i Fittja och våldtäktsförsök i Järfälla under sena onsdagskvällen. AIK förlorade pucken till Oskarshamn, slut på gratis inträde på statliga museum och barmark på Lucia. Det är några av nyheterna denna morgon.
ANNONS

Misstänkt mord utanför tunnelbana

21.45 på onsdagskvällen fick polisen in ett larm om flera höga smällar i närheten av tunnelbanan i Fittja. Det uppger SVT. I samband med smällarna ska vittnen ha sett flera unga män på en gångbro, enligt polisen.

När polisen kommer till platsen hittar man en ung man med en misstänkt skottskada i benet. Han förs till sjukhus där han under natten ska ha förhörts.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Våldtäktsförsök i Järfälla

Under onsdagskvällen ska en kvinna ha utsatts för ett våldtäktsförsök i Viksjö, i Järfälla norr om Stockholm. En man ska enligt polisen ha hoppat på kvinnan på en gång- eller cykelväg, men ha blivit avbruten av en förbipasserande och då lämnat platsen springandes.

Kvinnan kunde snabbt ta sig till sin bostad och polis larmades. Under natten har området sökts av med hundpatrull samt undersökts av tekniker.

Polisen har talat med såväl vittnet som målsägande och knackat dörr i området. Händelsen rubriceras i nuläget som försök till våldtäkt.

AIK förlorade på bortaplan

Så sent som den 25 november tog AIK över serieledningen från Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Under onsdagskvällen var det åter dags för ett möte mellan rivalerna, och AIK satte hård press på hemmalaget de första minuterna. IKO tog dock tillbaka spelet och kunde avsluta med 5-3, rapporterar Sportbladet. Det skiljer nu två poäng mellan serieledande AIK och tvåan IK Oskarshamn.

Nu införs entréavgift på statliga museer – igen

Frågan om gratis inträde på statliga museum är ständigt pågående. I och med att Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag antogs i riksdagen under onsdagen står det nu klart att det kommer att införas en entréavgift från och med Januari 2019. 13 av totalt 18 statliga museum ligger i Stockholm.

Trafikläget

Trafik på såväl vägar som spår flyter på under morgonen, utan några större störningar. Ska du ta tåget utanför Stockholm är det dock värt att ha i åtanke  att flera rulltrappor på Stockholms Centralstation är avstängda på grund av renovering.

Vädret

Det tycks inte bli någon snö på Lucia. Temperaturen ligger strax över nollan under förmiddagen, men när det under kvällen klarnar upp något förväntas den sjunka till strax under, enligt SMHI.

Luciamorgon

Det är den 13 december i dag, vilket betyder att det lussas runt om i vår stad på morgonen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.