ANNONS

Äldre utan mat i flera dagar

kylskåp
Hemtjänsten missade att leverera mat i flera dagar.
En äldre person i Huddinge hittades hungrig och medtagen sedan hemtjänsten missat att leverera mat och på Södermalm hotas en bostasdrättsförening av tredubbel tomthyra. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

När en anhörig besökte en äldre släkting i Huddinge, visade det sig att att kylskåpet stått tomt i fyra dagar och släktingen var ledsen, hungrig och medtagen, rapporterar SVT Nyheter.

Nu ska hemtjänsten som skulle levererat mat se över sina rutiner.

Enligt en lex Sarah-anmälan som gjorts ska mat beställas en gång i veckan, men för den aktuella perioden hade det inte gjorts någon beställning.

Chockhöjning hotar boende på Södermalm

2 000 kronor mer i avgift för en tvåa på Södermalm. Det kan bli verklighet för bostadsrättsföreningen Helgalunden 1-9  på Södermalm då markägaren Statens Fastighetsverk vill tredubbla markhyran där fastigheten står, rapporterar P4 Stockholm.

– Det kan ge förödande konsekvenser för hushåll som redan ligger på gränsen, säger Malin Moström, ordförande i bostadsrättsföreningen.

Enligt Statens fastighetsverk är det regeringen som krävt en ny värdering av marken som bättre ska återspegla dagens marknadsvärde.

 (S) vill  riva upp dyrt konsultavtal på Nya Karolinska

Socialdemokraterna lovar att stoppa så kallad värdebaserad vård på Nya Karolinska sjukhuset – om det blir ett maktskifte i landstinget.

– Man måste ta bort den här nya verksamhetsmodellen som konsulter kommit på, som slagit sönder klinikerna och som helt saknar evidens, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) till Dagens Nyheter.

ANNONS

Lopp ska hedra mördade Kim Wall

I morgon, på årsdagen av mordet på journalisten Kim Wall som skulle göra reportage om den danske ubåtsbyggaren Peter Madsen, hålls loppet ”Run för Kim” i Stockholm och 14 andra städer runt om i världen. Loppen sker för att hedra Kim Wall och samla in pengar till den fond som startas till hennes minne.

Tullingebo vann VM-silver i thaiboxning

I går blev  Anton Sjöqvist från Tullinge muay näst bäst i världen i thai-boxning, efter att först ha besegrat boxare från Israel, Vitryssland och Thailand och sedan blivit slagen  av en ryss. Detta är första gången någon från Stockholm tagit sig till VM-final i thaiboxning.

Trafiken flyter på

Inga nya större störningar i vägtrafiken och kollektivtrafiken just nu.

Fortsatt varmt och soligt

Uppemot 30 grader och fortsatt blåsigt. På morgonen chans till mindre regnskurar och risk för åska. På eftermiddagen soligt. Så blir vädret i Stockholm, enligt SMHI.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.