Algblomning i Stockholm

algblomning
Arkivbild på algblomning.
Skärgården har drabbats av algblomning, Rönningesimmare slaktar sitt motstånd på VM och barnmorskorna får hjälp från sina chefer på sjukhusgolvet.

Chefer ställer sig på golvet

Vårdens chefer kavlar upp ärmarna. Nu ska de  att avlasta sin personal på förlossningsklinikerna i ny strategi för att tackla de ansträngda läget på Stockholms sjukhus.

Algblomning drar in över Stockholm skärgård

På Sandhamn och Bullerö har man hittat ytsamlingar av cyanobakterier – det vill säga algblomning.

– Om vädret blir fortsatt lugnt och stilla kan man vänta sig mer algblomning, och extra kolla ska man då ha på främst barn och hundar. Om man får upprepade kallsupar så kan man få hudreaktioner och bli illamående. Djur kan vid små mängder bli så dåliga att de kan avlida, säger Annika Lindström, som är Marinbiolog på Informationscentralen för Infobaltic på Länsstyrelsen, till Sveriges Radio. 

 Ockuperade av bin

En familj där alla är allergiska mot bin har varit instängda i sin lägenhet i flera dagar. Orsaken är att de gulsvarta insekterna svärmar precis utanför porten.

Sjöströms segertåg fortsätter

”Badkrukan” Sara Sjöström från Rönninge fortsätter att ta idrottsvärden med storm. Efter fjolårets OS-guld krossade hon återigen sina motståndare, den här gången på VM där hon blev historisk med sitt nya världsrekord.

Solig eftermiddag

Enligt SMHI kommer solen försöka klösa sig igenom de gråa molnen hela dagen och fram emot 15-tiden lyckas den på riktigt och vi får en fin eftermiddag. Kanske är det läge att prova en av de spännande glassmakerna jordärtskocka eller öl….