ANNONS

Algblomning sätter stopp för bad

Algblomningen kan sätta stopp för sommarens bad.
Algblomningen kan sätta stopp för sommarens bad.
Algblomningen är igång. Bilpoolsföretaget Drive Now lägger ner i Stockholm. Kommuner klarar inte kravet på sommarskola. Vädret fortsatt varmt. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Länsstyrelsen avråder från bad

Algblomningen är igång i Stockholms skärgård och nu avråder länsstyrelsen från bad. Man har sett algblomning på flera håll, men värst drabbat är ytterskärgården kring Bullerö. Bad bör undvikas, och man ska vara extra försiktig med barn och husdjur, säger Länsstyrelsen till Mitt i.

Drive Now lägger ner: ”Omöjligt att verka i Stockholm”

Bilpoolsföretaget Drive Now stänger ner sin verksamhet i Stockholm, det rapporterar DN Stockholm. Högre trängeslavgifter, bristande kundintresse och dyra parkeringar gör det omöjligt att verka i Stockholm, menar företaget.

Ny lag om sommarlovsskola svår att efterfölja

Enligt en ny lag ska kommunerna tillhandahålla sommarlovsskola för de elever i årskurs åtta och nio som riskerar att inte klara betygen. Det är dock många kommuner i länet som har svårt att uppfylla det nya kravet, rapporterar P4 Stockholm.

Trafikläget

Trafiken flyter på ute på vägarna, men kollektivtrafiken har störningar på tunnelbana, pendeltåg, Rosalgsbanan och spårvägen i city. Det handlar främst om planerade trafikstörningar, men på blåa linjen mellan Kista och Akalla har ersättningsbussar satts in på grund av växelfel.

Pendeltågsstationen Stockholm City är fortsatt avstängd till följd av problemen med rulltrapporna.

Vädret

Det bli fortsatt varmt i Stockholmsområdet, med temperaturer mellan 24 och 30 grader. Under eftermiddagen väntas en del moln dra in, men ingen nederbörd. Solen tittar åter fram vid 18-tiden och natten blir varm med temperaturer runt 25 grader, enligt SMHI.

ANNONS
ANNONS