Allhelgona: Bilkaos vid Skogskyrkogården

10809649-skogskyrkogarden
Minneslunden vid Skogskyrkogården är välbesökt på Alla helgons dag.
Parkeringskaos vid Skogskyrkogården, man blev utsatt för mordförsök i Farsta och 10 000 operationer ställdes in i länet i fjol. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Många besökte gravar i går – bilkaos

Tusen och åter tusen Stockholmare var ute för att visa respekt till de avlidna på Alla helgons dag i går. Runt 50 000 personer väntades komma till Skogskyrkogården, som är en av landets största kyrkogårdar. Trots att besökarna uppmanades att lämna bilen hemma var det långt i från alla som gjorde det. Resultatet blev timslånga köer, bland annat vid Söderledstunneln, och dubbelparkerade bilar runt kyrkogården.

Skogskyrkogården den 4 november 2017.

Man blev utsatt för mordförsök

Mannen, som är i 20-års åldern, hittades med allvarliga skador utomhus av en privatperson som var ute och promenerade vid Farsta strand i lördags eftermiddag. Bland annat hade han skador i ansiktet. Brottet är rubricerat som försök till mord.

10 000 operationer ställdes in i länet

I fjol ställdes över 10 000 operationer in på sjukhusen i Stockholms län. Samtidigt som det blir längre köer eftersom det finns en allt större personal och lokalbrist, det rapporterar Dagens Nyheter.

70-årig seriebedragare våldtog äldre kvinna

Mannen som är dömd vid flera tidigare tillfällen ska utsatt ett trettiotal personer för brott sen han blev släppt sommaren 2016. Nu döms han för flera bedrägeribrott och våldtäkter.

1000 fler bostäder i Botkyrka

Botkyrka ska bygga tusentals nya bostäder de närmsta åren – och nu kommer beskedet att Rikstens Friluftsstad i Botkyrka kommer att växa från 2 500 bostäder till 3 500 bostäder.
– Det är helt andra markpriser här i Botkyrka än längre in mot stan, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsen ordförande.

Molnen dominerar väderleken

Dagens rapport från SMHI visar mulna skyar, men för det mesta utan något regn. Temperatur mellan 7 och 10 grader. Sydlig vind, vid kusten frisk.

Till sist …

Är du nyfiken på hur en Mårten gås-middag smakar? Här är en lista på några krogar som håller den skånska fanan högt.