Ambulanspersonalen oskyddad efter dådet

✓Ambulansfacket kritiskt efter dådet ✓Kvinnor i slöja utsatta ✓Gråväder över stan.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Ambulansfacket kritiskt efter dådet. Personal jobbade oskyddat

Ambulanspersonalen som kom till Drottninggatan fick gå in och jobba utan skyddsutrustning, skriver SvD. Nu levererar deras fackförbund kritik mot hur det gick till under fredagens räddningsinsatser. Gordon Grattidge, ordförande för Ambulansförbundet Alarm, vill nu få landstingen att öva oftare ambulanspersonal inför liknande situationer. Enligt honom gjordes den senaste övningen för två år sedan.

Smash and grab i Tyresö C

Tidigt i morse utsattes en optikerbutik i Tyresö centrum för smash and grab-inbrott. Enligt polisen är entrén helt förstörd. I oktober gjordes ett snarlikt inbrott i centrum, också då mot en optiker.

”Kvinnor i slöja extra utsatta”

Efter fredagens terrordåd har flera kvinnor med slöja vittnat om att de har blivit påhoppade och upplevt hotfulla situationer.

– Hela vägen var det folk som tittade på en, som glodde. En del kommenterade ”det är ert fel” eller ”åk hem till ert land” säger Samira.

Hon är en av tre kvinnor som bär slöja och har berättat för Mitt i om den oro och utsatthet de upplevt de senaste dagarna.

Lugnt i trafiken

Inga störningar i trafiken har än så länge rapporterats in.

Kyligt gråväder över stan

Det blir mulet med regn eller blötsnö i Stockholm i dag, enligt SMHI. Ta på en varm jacka, temperaturen stannar mellan 2 och 7 grader. Men i eftermiddag kan molntäcket spricka upp i östra delarna av länet.