ANNONS

Anklagad för sexköp – Stockholm Pride visste

Pridefestivalen
En ny skottlossning ägde rum i Vällingby igår kväll, Stockholm Prides ordförande avgick i protest och i dag vänder det – nu blir det ljusare. Det här är morgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS

HBTQ-chef ankladas för sexköp av barn

En hög chef inom HBTQ-rörelsen anklagas för sexköp av minderårig, det skriver DN. Stockholm Prides styrelse ska ha känt till detta men inte agerat. Och det ska vara en av anledningarna till att Stockholm Prides ordförande avgick den 8 december i år, berättar den före detta ordföranden för DN. Ordföranden ska själv ha polisanmält den anklagade chefen.

Så många miljoner får din vårdcentral

Budgeten för Stockholms läns vårdcentraler ökar med 125 miljoner kronor nästa år. Lokaltidningen Mitt i vet hur de ska fördelas. Här finns hela listan:

Nazister störde manifestation mot antisemitism

En manifestation mot antisemitism i Stockholm på onsdagskvällen, där bland annat statsminister Stefan Löfven (S) medverkade, stördes av flera personer. Enligt Expressen ska gruppen ha sagt att de var från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. En person greps misstänkt för hets mot folkgrupp.

Ny skottlossning i Vällingby

Ett mordförsök skedde sent på onsdagskvällen i Vällingbyområdet i västra Stockholm. Skottlossning ska enligt polisen ha skett från en bil och en person ska ha hittats skadad. Polisen har ingen gripen.

Beslut om trängselavgifter

På dagens regeringssammanträde förväntas regeringen besluta om höjda trängselavgifter för bilar. Detta meddelade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på en presskonferens igår. Höjningen är ett led i Sverigeförhandlingen där staten åtagit sig att ta 7,5 miljarder kronor från trängselskatten till ny tunnelbana, Spårväg Syd samt utbyggd Roslagsbana.

I dag vänder det och går mot ljuset

På torsdagen inträffar vintersolståndet. Det vill säga när solen står som lägst på himlen och natten är som längst. Efter vintersolståndet börjar dagen så sakta att samla på sig fler ljustimmar. Läs mer om traditioner och myter kring vintersolståndet på Nordiska museets hemsida här. I övrigt bjuder dagen på temperatur runt nollan, chans till sol och uppehållsväder, det förutspår SMHI.

ANNONS