Mari-Anne, 88, rånades – på julafton

Mari-Anne Lindh-Larnelius drömmer mardrömmar efter det som har hänt. "Det är obehagligt".
Mari-Anne Lindh-Larnelius drömmer mardrömmar efter det som har hänt. "Det är obehagligt".
Lidingöbon Mari-Anne rånades efter kyrkobesöket. Helen Björkwall bröt nacken i en olycka men får ingen hjälp att byta bostad. Tjuvar slog till mot fyrverkerilager och många oroar sig över mässlingen.

Det är nattens och morgonens Stockholmsnyheter!

Lidingöbon Mari-Anne Lindh-Larnelius, 88, hade varit på julspel i kyrkan och skulle gå med sin rollator till affären när två män frågade efter vägen. Hon hjälpte till och anade inget oråd förrän i kassan. Hon hade blivit rånad, på självaste julafton. 

– De tog bankkort, körkort, sedlar, allt. Det lade sordin på hela julen, säger hon.

Tjuvar tog sig in i fyrverkerilager

Strax före klockan 4 natten mot fredagen gjordes ett inbrott i Arninge, Täby kommun.

Enligt polisen har flera män rammat en grind i anslutning till ett byggvaruhus för att komma åt fyrverkerier som låg i en container. 

Skridskoguiden: ”Känns som att flyga”

Oro för smitta efter mässlingslarm

Många Stockholmare är oroliga för att drabbas av mässlingen. Någon förhöjd risk finns dock inte just nu, enligt smittskyddsläkaren Per Follin.

 – Men vi måste vara vaksamma. Det kommer alltid att finnas en liten grupp individer som av olika skäl är mottagliga och dessa kan drabbas om de utsätts för mässlingviruset.

Bröt nacken – får ingen hjälp

Helen Björkwall bröt nacken och kan efter olyckan inte komma upp och ner hemma utan hiss. Hon bor på Djurö.

Värmdöbon Helen Björkwall, 52, som i somras bröt nacken i en olycka, kan inte bo kvar i sin lägenhet som saknar hiss. Nu tvingas hon bo hos sin son, medan kommunen och det kommunala bostadsbolaget bollar frågan mellan sig.

 Jag har försökt att på egen hand att hitta lägenhet att byta till, men det verkar vara omöjligt. Jag får ångest av hela min situation och vill inte bo kvar, säger hon. 

Halvklart på fredagshimlen

Regnet drar bort norrut under morgonen och följs av halvklart till mulet väder. Idag 0-2 plusgrader, i natt runt 0 grader. Sydvästlig vind.

God morgon!