ANNONS

Fler använder knark på Stockholms krogar

kokain och en eurosedel
Fler använder knark på Stockholms krogar.
Allt fler använder knark på krogen. Två tidigare morddömda män släpps fria av hovrätten på dom och i Österåker lämnar SD-toppen Peter Wihlner efter en granskning av Expressen. Det är några av nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Fler använder narkotika

Användningen av narkotika bland besökare och personal på krogar i Stockholm har ökat rapporterar facktidningen Hotellrevyn. Det visade nyligen en undersökning av STAD (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem.). Polisen Lennart Karlsson som tidigare var chef för numera nedlagda Krogsektionen säger till tidningen att personalens missbruk kan förklaras av anställningsvillkoren:

– Det är tuffa arbetstider och stora inslag av osäkerhet i anställningarna.

Dömda för gängmord släppta

Tingsrätten dömde två män för mordet på en gängledare i Mariehäll den 20 november i fjol. Domen överklagades dock och i väntan på domen har hovrätten nu beslutat att häva häktningen av männen – ett tecken på att de kommer frias enligt försvararna.

SD-topp i Österåker lämnar

Peter Wihlner som är ordförande och kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Österåker lämnar partiet rapporterar Expressen. Detta efter att ha skrivit att romer har ett tjuvaktigt betteende på sajten politiskt inkorrekt.

– Ibland kan man uttrycka sig klumpigt, säger hans partikollega Lennart Ljungqvist till P4 Stockholm

Österåker har tidigare kritiserats efter att ha delat filmklipp från en känd högerextremist, vilket Mitt i skrev om i april.

ANNONS

Trafiken

Det har under morgonen varit långa köer på Stäktetleden vid Rotebro rapporterar P4 Stockholms trafikredaktion. Kollektivtrafiken löpte vid sjutiden på morgonen på bra enligt SL.

Vädret

Dagen börjar lite dimmigt, men det släpper och sedan kommer dagen präglas av växlande molnighet och sol. Temperaturerna på morgonen ligger på runt 14 grader för att sedan stiga uppåt 20 grader och knappt däröver vid lunch och eftermiddag.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.