13-årig pistolrånare fortfarande på fri fot

Arkivbild.
Arkivbild.
Tre yngre personer pistolhotades av en gärningsman som beskrivs som 13-15 år. Man slog butikspersonal med krycka. Skönsjungande grannar från Lidingö gick till final i Mello.

Rånaren var i nedre tonåren

Strax före klockan 18 på lördagskvällen larmades polisen om ett rånförsök i Kärrtorps centrum.

Tre unga pojkar hotades med ett pistolliknande föremål. Gärningsmannen, som beskrivs som så pass ung som 13-15 år, försökte tilltvinga sig mobiltelefoner men misslyckades.

Polis sökte efter gärningsmannen med flera patruller och hund, men ingen är ännu gripen för händelsen som rubriceras som försök till grovt rån.

Man slog personal med krycka

På lördagseftermiddagen ryckte polis ut till en livsmedelsbutik på Norrbackagatan efter larm om att en man angripit personal. Mannen hade slagit till en anställd med en krycka och lämnat platsen innan polis anlänt.

Incidenten rubriceras som ringa misshandel.

Dubbelseger i Mello för Lidingö

Två killar från Lidingö ställde upp i Melodifestivalens första deltävling i Karlstad i går lördag.

Båda vann.

Eller kanske snarare, de gick direkt till finalen. Storfavoriten Benjamin Ingrosso infriade förväntningarna med låten ”Dance you off”, och John Lundvik småskrällde med ”My turn”.

20 fulla personer togs om hand

En påverkad kvinna i Sundbyberg omhändertogs av polisen vid 17-tiden på lördagen. Kvinnan fick medfölja till en vårdinrättning för tillnyktring.

Polisen Stockholms län Nord rapporterar att totalt 20 personer, som på grund av berusning inte kunnat ta hand om sig själva, blivit omhändertagna sedan midnatt natten till lördagen och fram till klockan 17 samma dag.

Två gripna efter polisjakt

Strax efter klockan 21 på lördagskvällen i Solna försökte polisen stoppa en bil för kontroll. Föraren stannade inte.

Efter en stunds förföljande övergavs bilen och duon som färdades i den sprang iväg. Personerna påträffades dock efter en stunds sökande. Bilen de färdades i var avställd och belagd med körförbud.

Iskall natt väntar

SMHI:s rapport för länet: Mycket moln och tidvis snöfall. Fram på dagen mest uppehåll, men vid Upplandskusten någon snöby och 2-5 minusgrader. I natt minskad molnighet och 7-12 minusgrader, lokalt kallare. Nordostlig vind, frisk vid kusten. Från senare i eftermiddag nordlig vind och något avtagande.