70-åring avled i svår villabrand

Morgonkollen kallt Stockholm
En man i 70-åring avled i en villabrand i Nacka, en taxibil besköts i Tensta, den polisanmälde Botkyrkapolitikern kommunalråd Fredrik Olsson (MP) tar timeout och en framgångsrisk pingisklubb kan tvingas lägga ner. Här är morgonens nyheter, som också innehåller fina höstlovstips.

Man avled i villabrand i Nacka

En man i 70-årsåldern har avlidit i en villabrand i Saltsjö-Boo i Nacka. Räddningstjänsten fick larm om branden vid 2-tiden på natten. När brandmännen kom dit var villan redan övertänd – stora lågor slog ut från både tak och fönster.

– Vår personal fick bra hjälp från grannar för att kunna hitta mannen och plocka ut honom, berättar Anders Hägglund, operativ chef vid Södertörns brandförsvar.

Den 70-årige mannen hittades var svårt brännskadad när han hittades. Han avled senare av sina skador, rapporterade polisen.

– Det är för tidigt att säga något om brandorsaken. Polisen spärrade av platsen i morse och ska göra en teknisk undersökning, säger Anders Hägglund.

Taxibil besköts i Tensta

En taxibil besköts i Tensta, vid halv 5-tiden i morse. En man kom fram och sköt ett skott mot bilen, sedan föraren stannat vid en parkeringsplats, rapporterar polisen. Skottet gick genom en ruta.

Sedan försvann skytten, till fots. Föraren skadades inte, men är chockad. Han kunde inte avgöra vad för slags vapen det var.

Politiker tar timeout efter förfalskningar

Botkyrkas kommunalråd Fredrik Olsson (MP) blev i våras polisanmäld för att ha förfalskat fyra partikollegors namnteckningar i ett protokoll. Nu meddelar Miljöpartiet att Olsson är sjukskriven och tar timeout under tiden polisutredningen pågår.

Framgångsrik pingisklubb kan tvingas lägga ner

Världsmästarna Jan-Ove Waldners och Mikael ”Äpplet” Appelgrens gamla klubb Ängby SK med 400 bordtennisspelare kan tvingas lägga ner när Vällingby sim- och idrottshall renoveras. Ombyggnaden är planerad till 2019 och Stockholms stad har ännu ingen evakueringshall.

Tuff kamp på rullskridskor

I dag blir det stenhård kamp på rullskridskor i Farstahallen. En ny säsong i roller-derby startar och de tidigare elitspelarna i The royal Swedish Roller-Derby är revanschsugna. Läs om en liten men växande sport i Sverige!

Höstlov späckat med kusligheter

Äntligen är det höstlov! I Stockholm finnas massor att göra för lediga barn och ungdomar. Läs Mitt i:s tipslista!

Så firar vi i Sverige

När är det egentligen dags för bus eller godis – och när ska man sätta ljus på gravarna? Mitt i reder ut begreppen halloween, allhelgondadagen och alla helgons dag.

Fäll upp paraplyet i dag

Ta med paraply när du går ut i dag! Regnandet väntas fortsätta fram till 15-tiden, och temperaturen ligga mellan 6 och 7 grader. Efter klockan 15 upphör regnet, enligt SMHI:s prognos. På kvällen spricker molntäcket upp och himlen blir klar.