20-åring dödad i skottlossning

En person sköts till döds i Vårberg centrum natten till fredagen.
En person sköts till döds i Vårberg centrum natten till fredagen.
En man sköts till döds i Vårberg centrum, polisen fick hoppa i vattnet på jakt efter en blottar och jordgubbar vissnar i torkan. Det här är nattens och morgonens nyheter.

En död i skottdrama

23.29 fick polisen in ett larm om skottlossning i Vårberg centrum. En person sköts till döds utanför ett bostadshus och en annan person träffades i handen och fördes till sjukhus.

Enligt ett vittne var flera personer på väg från tunnelbanan när skottlossning plötsligt bröt ut meter därifrån. Flera personer på väg från tunnelbanan vände om och sprang därifrån.

Den man som sköts till döds var i 20-årsåldern och träffades med ett 20-tal skott i huvudet och bröstet enligt vittnen i området. Den person som träffats i handen vårdas på sjukhus och skadeläget bedömdes initialt inte som livshotande. De misstänkte gärningspersonerna flydde platsen på en moped.

Polisen har avspärrningar runt Vårbergs centrum och kommer att göra trygghetsskapande arbete och ta emot vittneesmål under dagen. Under natten har polisen genomfört dörrknackning och pratat med boende i området. Flera förhör har hållits men ingen är ännu gripen för dådet.

Flyktfordonet hittades brinnande i Skärholmen och branden spreds till en förskola. Släckningsarbetet pågick fortfarande under morgonen och förskolan har omfattande brandskador.

Polisen simmade efter blottare

Polisen fick göra ett ovanligt blött ingripande på Smedsuddsbadet efter larm om blottare. En man onanerade på badplatsen men försökte fly genom att hoppa i vattnet och simma iväg. Polisen hoppade efter.

Jordgubbar vissnar i torkan

Det har varit en dålig sommar för de svenska jordgubbarna. Kallt väder och torka har gjort att självplocket i Antuna har fått mindre skörd än vanligt och tvingats stänga för säsongen. Men det finns hopp för dig som är sugen på att ta dig ut och plocka bär till helgen.

Cigarett har gått upp i rök

Statyn föreställande Nils Ferlin nedanför Klara kyrka har vandaliserats, rapporter Dagens nyheter. Den omtyckta statyn föreställande en rökande Nils Ferlin har blivit av med sin cigarett.

Växlande molnighet

Fredagen bjuder på klart till halvklart väder och 20-24 grader, tidvis kallare vid kusten i samband med vind. Till natten väntas regn och svalare temperaturer på 9-14 grader.