ANNONS

Arlandapendeln förlustaffär – kan försvinna

Arlanda pendeltåg
Pendeltåg till Arlanda har funnits sedan 2012. Nu kan det få ett slut.
✔️ Pendeltåget till Arlanda kan försvinna. ✔️ Högerextrema angrep demonstration. ✔️ Byggare på turistvisum utvisas.
ANNONS

Pendeltåg till Arlanda en förlustaffär – kan försvinna

SL måste betala en dyr avgift för att köra pendeltåg till Arlanda och sedan 2015 går SL back på tåglinjen. I år går avtalet ut och framtiden för Arlandapendeln ser osäker ut. Det visar en partienkät som Lokaltidningen Mitt i gjort.

Högerextrema angrep manifestation

En manifestation vid Mynttorget i Gamla stan angreps igår eftermiddag av 30-tal personer. Enligt Aftonbladet kom motdemonstranterna från högerextrema Nordisk ungdom. Polisen har skrivit anmälningar om brott mot ordningslagen, misshandel, ofredande samt framkallande av fara för annan – efter att en av angriparna kastat en bengal mot demonstranterna.

– Vi har inlett en förundersökning, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen till Mitt i.

Manifestationen gällde regeringens beslut om ersättning från Migrationsverket till kommuner.

Nio utvisas efter razzia på Stockholms-bygge

Vid en razzia på en byggarbetsplats i Huddinge påträffades nio uzbekiska medborgare som var i Sverige och arbetade på turistvisum. Personerna har satts i förvar i väntan på utvisning, rapporterade SVT Nyheter igår. Bolaget, som var underentreprenör på bygget där ett 100-tal lägenheter uppförs, riskerar nu dryga böter. Tillslaget var ett samarbetet mellan Arbetsmiljöverket och Gränspolisen.

Martin Lidberg vann Mästarnas Mästare

ANNONS

Brottaren Martin Lidberg har tagit guld i både EM och VM. Och i går kväll tog den Farsta-födde Sjöstads-bon plats i den exklusiva skara som vunnit SVT:s klassiska Mästarnas Mästare.

”Något av det största man kan vara med om efter sin egen idrottskarriär”, summerade han efter programmet.

Vårvindar byttes mot snöfall

Våren verkar ha tagit en paus – åtminstone i Stockholm. Efter helgens varma vindar kommer nu betydligt lägre temperaturer –  och en del snöfall. 2-7 plusgrader och frisk, tilltagande nordanvind idag, spår SMHI.