Arlandarånet preskriberas – rånarna går fria

morgonkollen
Morgonkollen.
✔️ En person skjuten i Fisksätra ✔️ Arlandarånet preskriberas – rånarna går fria ✔️ Sopstrejken fortsätter ✔️ Därför blir väderprognoserna fel.

En person sköts i Fisksätra i Nacka natten till onsdagen. Larmet kom in till polisen strax efter 01 och när polisen kom fram till brottsplatsen anträffade de en skottskadad man. Polisen uppger för Sveriges radio att mannen är skjuten i axeln och benet.

Enligt tidiga uppgifter lämnade två eller tre personer platsen i ett fordon och polisen söker nu vittnen till händelsen.

Arlandarånet preskriberas – rånarna går fria

I dag preskriberas Arlandarånet, rapporterar Aftonbladet. Tre beväpnade män klädda i SAS-Cargo-kläder körde den 12 juli 2002 in på Arlanda med bil och kom över 44 miljoner kronor. Ingen har dömts för rånet och pengarna har inte hittats.

– Kommer rånarna med pengarna och berättar vad som hände, så kommer vi inte att göra någonting, säger Marie Lind Thomsen, vice chefsåklagare vid Stockholms åklagarkammare till Aftonbladet.

Sopstrejken fortsätter

Ledningen för Reno Norden träffade under tisdagen de strejkande sophämtarna, men de kunde inte träffa någon uppgörelse. Några nya samtal mellan parterna är inte inplanerade, säger företagets vd.

– Nu får båda sidorna tänka på sin kammare och sen får vi se vad som händer.

Därför blir väderprognoserna fel

I flera dagar har de flesta väderprognoser förutspått en hel del regn i Stockholmsområdet men nederbörden har uteblivit. Det är inte helt lätt att pricka rätt enligt meterologen Maria Jönsson.

– Eftersom Sverige är ett sådant avlångt land får det stora konsekvenser om lågtrycket tar en lite mer östlig eller västlig bana. Regnet kan då hamna på helt andra ställen, säger Maria Jönsson.

De tar över Urban Delis bageri

Hyllade Café Pascal i Vasastan ska börja baka – på Södermalm. Någon gång i slutet av året öppnar de ett kombinerat bageri och kafé i Urban Delis gamla bagerilokal.

Fem guldkorn bland veckans spelningar

Laleh backas upp av Lisa Ekdahl på Skansen på lördag, hippieerans Canned Heat bjuder på kultrock på Fasching i kväll och Elvis Presley hedras med en helkväll med Elvis-låtar hos Lasse i Parken. Här är fem guldkorn bland veckans spelningar.

Sommarvärmen fortsätter

Det blir strax över 20 grader varmt i Stockholm i dag, enligt SMHI. Hyfsat klart väder på för- och eftermiddag men molnigt på kvällen.