ANNONS

Gata avspärrad efter brand i Vasastan

God morgon alla stockholmare.
God morgon alla stockholmare.
En kvinna har avlidit efter att hon blivit påkörd på Stora Essingen, varg rör sig på Södertörn och en pågående brand i Vasastan. Det här är morgonens nyheter.
ANNONS

Pågående brand i Vasastan

På Hudiksvallsgatan i Vasastan pågår det just nu en brand i en taknock och man har spärrat av hela gatan för bilister och gångtrafikanter – från Hälsingegatan till Gävlegatan.

– Det brinner i en taknock och vad jag vet är det ingen kraftig brand, men det kan finnas risk att branden sprider sig. Det är ingen som skadats, säger Anders Mattson, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Uppdatering klockan 10.20:

Polisen har hävt avspärrningarna och släckningsarbetet är avslutat. En person rökskadades lindrig och fick hjälp på plats. En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet är inledd.

Flicka avled efter dödlig bakterieinfektion

I maj avled en flicka från Stockholmsområdet efter att hon blivit sjuk av en bakterie hon fått i franska alperna, skriver SVT Stockholm. Nu får Smittskydd Stockholm ta emot flera samtal från oroliga ungdomar och föräldrar. En annan flicka som var med på resan blev också sjuk, men överlevde. Smittskyddet säger att det handlar om en meningokockinfektion och att sannolikheten för att andra smittats är väldigt låg.

Ny rapport: Färre får tid hos läkare på vårdcentral

Antalet besök hos husläkare minskade under 2016 samtidigt som besöken hos sköterska ökade. Det är ett steg i rätt riktning tycker politikerna som sänkte vårdcentralernas ersättning för läkarbesök från nyåret 2016.

– Det har slagit väl ut. Vi ser en positiv utveckling, säger Anna Starbrink (L), landstingsråd.

ANNONS

Kvinna blev påkörd – avled

Under gårdagseftermiddagen blev en kvinna i 60-årsåldern påkörd på Stora Essingen, skriver polisen på sin hemsida. Senare under kvällen kunde polisen meddela att kvinnan avlidit och utredningen gäller nu vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Kvinnans anhöriga är underrättade och bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Varg rör sig på Södertörn

Minst en bekräftad varg rör sig just nu i Haninge- och Huddingeområdet. Det bekräftar Haninges viltvårdare Christer Berggren.

– Det är en GPS-försedd varg som i detta nu är på väg till Lissma, berättade han för Mitt i Haninge igår eftermiddag.

Vargen är en ung tik som föddes i fjol, och den märktes i Norge. Enligt Christer Berggren kan den röra sig 12 mil på en dag, och i maj rörde den sig i Sörmland.

Ökade saneringskostnader för tillfälliga sovplatser i innerstan

Kostnaden för att städa efter tillfälliga sovplatser i innerstan har nästan fördubblats mellan åren 2015 och 2016. Men meningarna går isär om vilka det är som använder parkerna som sovplatser.

Stadens parkförvaltning menar att det handlar om EU–medborgare medan EU-teamet i Stockholm säger EU-medborgarna inte ökat och att en stor andel personer födda i Sverige huserar i innerstans parker.