Rånare bakband och försvann med lyxbilar

Morgonkollen kallt Stockholm
Vädret i dag kommer att ligga runt nollan hela dagen enligt SMHI.
Rånare slog till mot en villa i Bromma. En kvinna och ett barn bakbands innan rånarna försvann med två bilar.
I Botkyrka detonerade en sprängladdning vid en bostad och orsakade materiella skador.
Det är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Villabor rånade på bil

På söndagskvällen slog rånare till mot en villa i Mariehäll i västra Stockholm. Enligt polisen var det en granne som slog larm om rånet. 5-6 personer ska ha tagit sig in i villan där en kvinna och ett barn fanns. Inne ska de ha bakbundit kvinnan och barnet och genomsökt villan innan de försvann med två bilar. Enligt  Aftonbladet fick rånarna med sig två lyxbilar.

– Mig veterligen har ingen gripits ännu, sade Pontus Sandulf på polisens ledningscentral på måndagsmorgonen till Lokaltidningen Mitt i.

Granat i Alby

Strax för klockan nio på söndagskvällen skedde en explosion vid en bostad i norra Botkyrka. Enligt Aftonbladet ska en ytterdörr i Alby ha blivit söndersprängd och explosionen ska enligt tidningens uppgifter vara riktad som ett hot mot en person som är vittne i en rättegång. Polisen rubricerar i nuläget brottet som försök till mord. På måndagsmorgonen hade polisens ledningscentral inga uppgifter om att någon misstänkt gripits.

Skådespelare mot sex-trakasserier

Både i dag och i går ställer kvinnliga skådespelare upp på scener runt om i landet för att läsa vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp. På Södra Teatern i Stockholm samlades 220 skådespelare och i publiken fanns flera makthavare och kändisar, bland andra kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP), Drottning Silvia och Prinsessan Victoria enligt SVD.

– Sitter i kontoret på en fri teatergrupp på 90-talet. Pratar i telefon. Plötsligt kommer en manlig skådespelare in och öppnar gylfen och stoppar in kuken i min mun. Jag skulle tystas. Jag var för kaxig, läste en skådespelare, enligt SVD.

Tomten visade sig i city

Det är över en månad kvar till jul. På söndagen avtäcktes NK:s julskyltning. Men det verkade vara någon annan som de flesta väntade på. Kön ringlade sig lång när den rödklädde hjälten gjorde entré.

Risk för halka

Enligt trafiken.nu är det våta vägbanor och risk för halka på utsatta ställen.

Nollgradigt och mestadels moln

Vädret under måndagen kommer att ligga runt noll-strecket hela dagen enligt SMHI. Morgonen är mulen, men mellan kl 10 och 15 kommer solen fram en del  enligt prognosen, för att sedan återgå till mulet under resten av dagen.