Barnakuten på Nya Karolinska felbyggd

Barnaktuten på Nya Karolinska byggdes fel enligt sjukhusdirektören.
Barnaktuten på Nya Karolinska byggdes fel enligt sjukhusdirektören.
Barnakuten vid Nya Karolinska blev felbyggd medger sjukhusdirektören i ett svar till Inspektionen för vård och omsorg. Och i Upplands Väsby åtalas en person för att spejat frätande vätska mot tre personer. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Barnakuten på Nya Karolinska felbyggd

Barnakuten på Nya Karolinska är felbyggd och inte anpassad för att ge akutvård till barn. Det skriver Karolinskas sjukhusdirektör Melvin Samson, enligt SVD,  i ett svar till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som ställer krav på åtgärder. Samson skriver i brevet till IVO att barnakuten bland annat saknar ett nav för att överblicka verksamheten. Enligt SVD har Samson listat flera åtgärder i svaret till IVO, vilket myndigheten nöjt sig med.

Polisen slog till på hotell i city

Polisens insatsstyrka var på onsdagskvällen med och grep tre personer på ett hotell i Vasastan. Polisen använde distraktionsgranater under razzian. Polisen har efter tillslaget inlett en utredning om brott mot vapenlagen.

– Man fick indikationer på att det fanns beväpnade personer här och då satte man in regionala insatsstyrkan, säger Mikael Pettersson på Stockholmspolisen.

Protester mot att psykhjälp försvinner

Vallentuna kommun lägger ner Projekt 25:an, en stödinsats inom öppenvården för personer med psykisk ohälsa för att det inte ger önskat resultat. Men nu protesterar flera personer som lider av psykisk ohälsa mot planerna. Lokaltidningen Mitt i mötte Johannes som berättar att hjälpen härifrån varit avgörande.

–  Jag var helt isolerad och klarade inte av att ta kontakt med vanliga människor, säger Johannes, 25 år, som egentligen heter något annat.

Arvstvist bakom attack med frätande vätska

I början av hösten blev tre personer i östra Väsby överfallna av en man som sprejade frätande vätska mot dem. Två fick vätskan i ansiktet och en klarade sig. Nu åtalas en man för grov misshandel.

Idel segrar för Stockholmslagen

Under onsdagskvällen hade Hammarby bandy hemmapremiär inför 2 331 åskådare på Zinkens damm. En målrik match som började i gästernas favör, där Sandviken ledde med 2-0 efter 12 minuter, slutade till slut 7-3 till Hammarby efter att hemmalaget gått ifrån en bit in i andra halvlek. Även IK Tellus från Midsommarkransen hade en lyckosam kväll med seger 7-2 mot Motala.

Robin Sundin gjorde i slutet av första perioden sitt andra mål när Hammarby tog ledningen med 4-2.

Torsdagen grå i Stockholm

En grå dag väntar Stockholmarna på torsdagen. Det finns chans till mindre mängder regn under morgonen. I övrig är prognosen en molnig dag med temperaturer som ligger på 7-8 grader under dagen.