ANNONS

Barnfamilj i Haninge utsatt för brandattentat

En barnfamilj i Haninge vaknade av att det brann vid ytterdörren till deras lägenhet.
En barnfamilj i Haninge vaknade av att det brann vid ytterdörren till deras lägenhet.
Någon tände eld på lägenhetsdörren till en barnfamilj i Haninge i natt. En skåpbil har fått motorhaveri vid Infra city på motorvägen mot Uppsala. Elvaåriga Julia Cassel tappade modersmålet i skolan. Nu kämpar hon för att få lära sig tala finska igen. Anrik bokhandel på Stureplan kan tvingas lägga ner innan 100-års jubileet.
ANNONS

Mamman släckte branden

Vid halv tretiden i natt vaknade en barnfamilj på Jungfruns gata i Brandbergen i Haninge av att det brann vid lägenhetens ytterdörr, meddelar P4 Stockholm. Branden släcktes av mamman i familjen, som är i 40-årsåldern. Hon skadade sig på händerna och fick föras till sjukhus med lindriga skador.

– En väldigt allvarlig händelse som kunde slutat mycket illa. En teknisk undersökning sker under fredagen och grannar har förhörts, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen till Mitt i.

Polisen misstänker att någon hällt brandfarlig vätska genom brevinkastet och därefter tänt på. Lägenheten är avspärrad tills dess att polisen genomfört den tekniska undersökningen. I nuläget finns ingen misstänkt för attentatet som utreds som mordbrand. Ingen annan av familjens fyra barn och make skadades i samband med branden.

Fordonshaveri på E4:an mot Uppsala

En blå skåpbil blockerar vägrenen mellan trafikplats Rotebro (174)  och trafikplats Bredde (175) i riktning mot Uppsala.

Bilen har fått motorhaveri och står strax innan Infra city.

De håller finskan vid liv

Att lära sig sitt modersmål ordentligt är viktig för den egna identiteten. Goda kunskaper i båda språken gör det lättare att inte hamna mellan två kulturer.

Kanske är det därför som intresset för att föra finskan vidare är större än någonsin.

Finska var det första språket elvaåriga Julia Cassel pratade men efter att hon började i svensk skola tappade hon språket. Nu kämpar hon för att få språket tillbaka och hålla det levande i familjen för kommande traditioner.

Hedengrens är i behov av pengar – igen.

Den snart hundraåriga bokhandeln sträcker ut en hand till stockholmarna: ”Vi behöver ert stöd igen”, skriver de på sin hemsida.

Hedengrens ägare konstaterar att de är i samma sits som de var i för två år sedan.

Bra tips på dagsfester till helgen

Dagen blir solig utan regn

Vädret i dag blir mestadels klart. Temperaturen ska variera mellan 13 till 17 grader och under eftermiddagen kan stackmoln sticka fram, för att sedan försvinna framåt kvällen.

Inget regn väntas falla och vinden kommer blåsa runt 9 meter per sekund.