ANNONS

Staden betalade tusentals kronor för flyktinghem

pengar
Inga barn ska vara bostadslösa, säger Åsa Lindhagen om de höga boendekostnaderna.
Stockholms stad betalade tusentals kronor per dygn för bostäder till ensamkommande barn hösten 2015. En kvinna rånades på sin plånbok på Södermalm. Det kan bli rejält halt på vägarna under morgonen. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Dyra bostäder för ensamkommande

Stockholms stad betalade upp till 8000 kronor per dygn för bostäder åt nyanlända, rapporterar SVT Stockholm. Hösten 2015 kom 5500 ensamkommande barn till Stockholm – och den pressade situationen gjorde att företag kunde ta rejält betalt för boende.

– Inte ett enda barn i Stockholm ska stå utan tak över huvudet, säger Åsa Lindhagen (MP), som var socialborgarråd i Stockholms stad under den här tiden, till SVT.

Kvinna rånades på Södermalm

En kvinna rånades på onsdagskvällen på Södermalm. Hon hade varit och handlat och blev efter det följd av två män. De erbjuder sig att hjälpa henne hem med shoppingvagnen och springer sedan därifrån. När kvinnan har kommit in i sin port upptäcker hon att plånboken är borta.

Nyproducerade lägenheter reas ut

Stockholms svajiga bostadsmarknad har gjort att nyproducerade lägenheter blir allt svårare att sälja. Nu rear allt fler bostadsbolag ut lägenheterna, rapporterar DN. Oscar Properties, Ikano bostad och Skanska är några av bolagen som lockar med sänkta priser, avgiftsfria månader och gratis SL-kort för att få bostäder sålda

Trafiken

Det är en lugn morgon i trafiken. Både på vägarna och i kollektivtrafiken rullar allt som det ska. På grund av det kalla vädret kan det vara halt på flera vägar i länet.

Vädret

Morgonen börjar mulet på flera håll i länet, men det håller inte i sig. Framåt eftermiddagen tar solen över. Men glöm inte mössan, temperaturen håller sig runt 0 grader hela dagen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.