ANNONS

Rekordmånga mäklare i Stockholm anmäls

Bostad bostadsmarknad bostadsbyggande mäklare
Felaktiga utbetalningar från Arbetsförmedlingen. Rissnebo prisades på Guldbaggegalan. Bra år för Ica-handlarna som tjänat storkovan under året.
ANNONS

Allt fler mäklare anmäls

Rekordmånga anmälningar mot fastighetsmäklare gjordes 2018. Och flest gjordes i Stockholm. Det visar Fastighetsmäklarinspektionens nya statistik som Svt har tagit del av.

Av de 566 anmälningar som gjordes förra året rörde omkring hälften av dem Stockholmsmäklare.

Det finns ungefär 2 500 registrerade mäklare i länet.

Många felaktiga utbetalningar

Tio miljoner betalas varje år ut till arbetmarknadsåtgärderna nystartsjobb och lönebidrag, som bland annat ska gå till långtidsarbetslösa och personer med nedsatt arbetsförmåga.

Arbetsförmedlingen har dock stora brister i kontrollen av bidragsjobben, det skriver Svt nyheter. Enligt en ännu inte offentliggjord granskning från Arbetsförmedlingen som SVT Nyheter tagit del av får över 40 procent av nystartsjobben bidrag på felaktiga grunder.

Bland annat kan det handla om att det saknas underlag för att styrka att den sökande har rätt till åtgärden. Myndigheten kunde också se att i drygt tre procent av fallen så klassas inte den som fått bidraget ens som arbetslös då hen haft en aktiv enskild firma, skriver Svt Nyheter.

Bra år för Icahandlarna

Det är fortsatt mycket lönsamt att vara Ica-handlare. nästan två miljarder fick butikernas ägare i utdelning under 2018, det skriver Dagens Nyheter.

Satsningar på e-handeln har kostat på men de butiker som lyckas bäst har inte sällan 300–500 miljoner i försäljning om året, vilket motsvarar tiotals miljoner i vinster och utdelning till ägarna, enligt DN.

Bäst i Stockholm gick det för Bea Ica Kvantum i Enskede som hade en vinst före skatt på 27.640.000 kronor.

ANNONS

Guldregn på galan

Filmen Gräns knep flest priser, 6 stycken, på måndagens Guldbaggegala. Tätt följd av filmen Goliat.

Vann gjorde även Rissebon Ahmed Abdullahi, som fick en bagge för bästa kortfilm för sin film Martyren.

Varning för snöyra

Snön som drog in under måndagen ställde till det på många håll. Och det ser ut att bli fortsatt besvärligt på vägarna, när SMHI u varnar för stark vind. På mindre vägar kan det även råda ishalka under morgonen. Så kör försiktigt!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.