ANNONS

Betalningen fryst efter rulltrappskaoset

Stockholms läns landsting fryser betalningar på över 180 miljoner kronor till Trafikverket
Stockholms läns landsting fryser betalningar på över 180 miljoner kronor till Trafikverket
Stockholms läns landsting fryser betalningar på över 180 miljoner kronor till Trafikverket efter haveriet med rulltrapporna på Citybanans pendeltågsstationer.
ANNONS

Alliansen i Stockholms läns landsting fryser betalningar på 180 miljoner kronor till Trafikverket efter rulltrappshaveriet på pendeltågsstationerna Stockholm City och Stockholm Odenplan.

”Vi tänker inte låta stockholmarna betala för något som inte fungerar”, skriver Kristoffer Tamsons (M) i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Skogsföretag ställer in arbeten pågrund av brandrisk

En gnista från en flismaskin eller grävmaskin kan snabbt ta eld i ett torrt gräs- eller skogsområde. Därför har många arbeten i Stockholm med maskiner som kan ge ifrån sig gnistor ställts in på grund av den höga brandrisken, rapporterar Sveriges radio. 

Ikväll väntas månförmörkelse

Det är den längsta månförmörkelsen på hundra år. Detta beror på att månen är lite längre bort från jorden än vad den brukar vara, skriver SVT. 

Månuppgången i Stockholm börjar cirka klockan 21.15 och månförmörkelsen 22.20.

Idag startar Europride

Allt om Stockholm har listat godbitarna under Pride-veckan.

Trafiken: Söderströmsbron avstängd för renovering

Mellan den 16 juli och 30 juli är delar av Söderströmsbron avstängd för renovering. Det innebär fler byten och längre restid för resenärer på tunnelbanans gröna linje.

ANNONS

Och så vädret..

Det varma vädret fortsätter och det väntas bli upp till 33 grader under dagen. SMHI har utfärdat en klass 2 varning. Värmen innebär en ökad påfrestning på kroppen. Det är framför allt riskgrupper, som äldre och sjuka, som kan få problem.

En klass 2-varning utfärdas när det är 30 grader eller mer fem dagar i rad, eller när det är 33 grader eller mer tre dagar.