Nya betonglejonen på plats på Drottninggatan

Nya tyngre betonglejon på Drottninggatan
Här står de på Drottninggatan.
Ett knappt år efter terrordådet – nu är de större betonglejonen på plats på Drottninggatan, sprängsten krossade fönster i Hammarby sjöstad – och allt vanligare att inbrottstjuvar tar bilnycklar. Här är Morgonkollen, torsdag.

De större betonglejonen på plats

Sent på onsdagskvällen installerades de nya, större betonglejonen på Drottninggatan. Det sker knappt ett år efter terrordådet.

Betonglejonen har en tyngre vikt och har tagits fram av skaparen på uppdrag av staden som en direkt konsekvens av attacken. 80 stycken har tagits fram och ska placeras ut inte bara på Drottninggatan utan runt om i staden.

Ökad sopsaltning kan få din cykel att rosta

Stockholms stad har sopsaltat fler cykelbanor än tidigare i vinter.

Men samtidigt som cykelstråken blir snöfria, så ökar risken för sönderrostade cyklar.

– På senare tid har det varit lite mer av kedjor och nav som måste bytas, säger Tomasz Nowakowski på en cykelbutik på Sankt Göransgatan.

Allt vanligare att bilnycklar stjäls vid inbrott

Familjen i Hökarängen låg hemma och sov – då smet tjuven in och tog bilnycklarna.

Händelsen natten till måndag är ingen ensam företeelse.

– I takt med att stöldskyddet på bilar blir mer avancerat har det blivit vanligare att bilnycklar stjäls vid bostadsinbrott, säger polisen till Mitt i.

Sten krossade fönster vid sprängning

En sprängning i Hammarby sjöstad gjorde att sprängstenar flög över gatan och krossade en fönsterruta på nionde våningen. Ingen person skadades, men reaktionerna på våningen är starka. 

– Det är såklart inte roligt. Det är inte acceptabelt, säger Peter Wikner på ett företag på nionde våningen.

Man rånad på sin bil i Tensta

En man har rånats på sin bil i Tensta under onsdagskvällen. Enligt mannen hotade rånarna honom med vad han uppfattar som en pistol.

…och så vädret:

Det rör sig mellan noll till fyra plusgrader i Stockholm under kvällen och natten, och det blir halvklart till lätt molnigt