Beväpnade rånare slog till mot Coop i Tyresö

Polisen knackade dörr i området.
Polisen söker efter rånarna.
Coop i Tyresö strand utsattes för ett väpnat rån tidigt på söndagsmorgonen. 110 förskoleanställda i Hägersten-Liljeholmen har protesterat mot situationen inom förskolan och vi bjuder på en matig guide till Stockholms godaste våfflor på våffeldagen.
Här är nattens och morgonens nyheter.

Coop i Tyresö strand utsattes för ett rån tidigt på söndagsmorgonen. Klockan 06.45, strax innan butiken öppnade, slog två eller tre rånare till mot butiken. De var maskerade, hade pistolliknande föremål.

– Det är oklart vad de tillgripit, säger Fredrik Andersson, vid polisens länskommunikationscentral.

Rånarna lämnade platsen i en bil. Polisen har spanat efter dem i området, bland annt med hundpatrull, men utan resultat.

– Nu är vi på plats och pratar med personalen och vittnen, säger Fredrik Andersson.

Ingen skadades fysiskt vid rånet, enligt polisen.

Förskolesanställda protesterar

110 förskoleanställda i Hägersten-Liljeholmen har undertecknat en skrivelse, där de protesterar mot stora barngrupper och bristande lärartäthet.

– Jag har ofta en klump i magen när jag vaknar. Hur kommer den här dagen att bli? säger Malin Ljunglöf, förskollärare i Älvsjö.

Förskolepersonal: ”Situationen är ohållbar”

Läget i trafiken

Inga större trafikstörningar eller förseningar i kollektivtrafiken.

Här kan du äta våfflor idag

Sommartid, solig söndag och våffeldagen. Perfekt för en vårpromenad i solen med stopp för att mumsa på goda våfflor, sylt och grädde. Här får du en matig guide till Stockholms godaste våfflor.

Här käkar du våfflor i Stockholm

Solig söndag

Under dagen lättar molnen och det blir en solig söndag. Temperaturen ligger på 5-10 grader. Passa på att njut av vårsolen, framåt kvällen mulnar det snabbt på norrifrån och det kan bli snöfall eller snöbyar, enligt SMHI. I natt blir det 1-4 minusgrader.