ANNONS

Bilägare rånad på sin BMW under pistolhot

Morgonkollen, söndag.
Beväpnade rånare tvingade till sig en BMW i Edsberg i natt. I dag klockan 15 startar en ljusmanifestation i Vårby gård, mot våld. Danderydsmäklare spår tror på höjda bostadspriser. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Bilist kapad på sin BMW

En bilist kapades på sin BMW i Edsberg i Sollentuna vid halv 2-tiden i natt. Rånarna, som var tre, dök upp när bilägaren skulle hämta BMW:n.

– Rånarna var själva bilburna. En av dem hoppade ur bilen och visade ett pistolliknande föremål. Han tvingade till sig bilen. Sedan åkte de i väg, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

Rånarna flydde i riktning mot Danderyd. Där hittade polisen senare bilen, tack vare att ägarens mobiltelefon, som de också tvingat till sig, låg i den. Bilen beslagtogs för teknisk undersökning.

Bilägaren skadades inte fysiskt vid rånet. Ingen har ännu gripits.

Ljusmanifestation i Vårby gård

Klockan 15 i dag tänds ljus i Vårby gårds centrum, för att hedra minnet av den man som avled i granatexplosionen i söndags. Ljuständningen är också en manifestation mot våld.

Mäklare tror på höjda bopriser

Priserna på bostadsrätter kommer att stiga under årets första månader. Det tror Danderydsmäklaren Jörn Dunér. En viktig orsak är amorteringskravet som införs den 1 mars. Han menar också att talet om en bostadsbubbla är överdrivet och pekar på att det råder högkonjunktur och bostadsbrist samt att räntorna är fortsatt mycket låga.

Samarbete minskade utsläpp från transporter

Botkyrka och Salems samarbete med andra Södertörnskommuner har minskat utsläppen med 70 procent. Antalet varutransporter i kommunernas regi har mer än halverats,  enligt en rapport från IVL Svenska Miljöinstitutet.

Dansa ut julen i Nordiska museet

I dag är det tjugondag Knut – dagen då vi dansar ut julen. Den som vill göra det på ett traditionellt vis kan besöka Nordiska museet på Djurgården. Där är det julgransplundring både på lördag och söndag med lekar, sång och dans kring granen. Akos tomtegäng (13 januari), Sollentuna Folkdansgille och Edsbacka spelmän (14 januari) står för musiken. Firandet pågår klockan 14–17, båda dagarna.

Mulet väder väntar i dag

Solchanserna är små i dag. SMHI flaggar för mulet väder och temperaturer mellan en plusgrad och två minusgrader.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.