ANNONS

Tolv bilar brann i Solna i natt

Tolv bilar brann utanför bilverkstad i Solna i natt.
Tolv bilar brann utanför bilverkstad i Solna i natt.
Tolv bilar brann i Solna i natt, misstänkt mordförsök vid Åhléns city och klagomål tvingar bort livescener från innerstan.
Här är nattens och morgonens händelser i Stockholm.
ANNONS

Tolv bilar i brand i Solna

Tolv bilar brann utanför en bilverkstad på Krysshammarsvägen i Solna natten till tisdagen. Räddningstjänsten fick larmet klockan 01.

–  Vi fick först höra att det var 4-5 bilar, men det visade sig att det var 12, säger Kim Hellberg, vid Storstockholms brandförsvar.

Bilarna stod på parkeringen utanför bilverkstaden och det var kraftig rökutveckling.

– Vi var rädda att elden spridit sig till taket på byggnaden så vi frilade och kontrollerade det, säger Kim Hellberg.

Släckningsarbetet pågick till klockan 02.30.

Polisen utreder händelsen som skadegörelse genom brand.

Misstänkt mordförsök vid Åhlens city

Larmet kom in strax efter klockan 22 på måndagskvällen. En man ska ha skadats vid Åhléns city. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

– Det rör sig troligtvis om någon form av stickvapen, säger Lena Baakki till Aftonbladet.

ANNONS

Mördade 25-åringens mamma berättar

25-åringen som mördades i Hallonbergen i vintras umgicks i kriminella kretsar och bar skyddsväst när han sköts. Vid rättegången under måndagen berättade hans mamma, bror och flickvän om det dramatiska dygnet.

Grannars gnäll tystar innerstan

Kultklubbar som stänger, livescener som tvingas bort och jazzjam som tystas av grannar. Utvecklingen för stadens nattliv har fått många att ställa sig frågan: Har innerstaden tystnat?

Mannen berättar att han styckade sin fru

En man har suttit häktad sedan början av sommaren, misstänkt för att mördat sin fru. Mordet ska ha ägt rum i en villa i västra Stockholm. I ett läkarintyg från rättspsykiatrin framkommer att mannen själv har berättat att han knuffade sin fru så att hon slog i huvudet och dog. Sedan styckade han kroppen.

Dubbel så mycket PCB i Oxundasjön

Den största föroreningen av det cancerframkallande ämnet PCB som hittills har hittat i Sverige är större än vad man tidigare har trott. Dessutom visar nya mätningar att föroreningen även har påverkat luften i centrala Väsby.
Nu hoppas Upplands Väsby kommun på att kunna utreda vem som skulle kunna vara ansvarig för en sanering till årsskiftet.

Allianspartierna fick inte vara med på scen på Skärholmsdagen

När Skärholmens stadsdelsförvaltning ordnade Skärholmsdagen fick bara företrädare för Vänsterpartiet och Socialdemokrater stå på scenen. ”Ett demokratiskt haveri” kallar Jan Jönsson, Liberalernas gruppledare i Skärholmens stadsdel, evenemanget. Moderaterna valde att bojkotta hela arrangemanget.

Idag plockas den krökta flaggstången bort

Idag, tisdag den 12 september, plockas det omdiskuterade konstverket ”De gamla, du fria” med den krökta flaggstången bort från Sergels torg. Men först ska reaktionerna och intentionerna diskuteras på ett så kallat finnisage på Kulturhuset.

Jagades av varg när hon red

Kristina Nordlander blev jagad av en varg i nästan tre kilometer när hon red i Brottby.

Artipelag nominerat till Stora Turismpriset

Som enda besöksmål i Stockholm har Artipelag nominerats till Stora Turismpriset. Några av de övriga konkurrenterna är land andra ishotellet i Jukkasjärvi och Gekås i Ullared.

Premiär för After Darks avskedsshow

Efter drygt 40 år är det nu dags för After Dark att lägga showandet på hyllan. I farvälföreställningne utlovar Christer Lindarw glitter, glamour, fjädrar, sång och dans. På torsdag är det premiär på Oscarsteatern.

Solig septemberdag

Det blir vackert sensommarväder idag. Efter möjligen lite regn på morgonen klarnar det upp och blir en solig septemberdag, enligt SMHI:s prognos. Det mulnar på fram på eftermiddagen, temperatur 16-18 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.