3000 fler bilar kör genom vägtullarna

Höjda trängselskatter i Stockholm.
Fler bilar kör genom vägtullarna varje dag.
Trafiken genom vägtullarna ökade 2017, lång kö för operation på Karolinska och få kvinnor har bokats för konsertsommaren på Gröna Lund. Här är nattens och morgonens nyheter.

3000 fler bilar kör genom vägtullarna – per dag

Jämför med 2016 kör 3300 fler bilar genom Stockholms vägtullar per dag enligt preliminära siffror som Mitt i har tagit del av. Det är ett misslyckande för Stockholms miljömål.

– Det är otroligt olyckligt. Poängen med skatten är ju att trafiken ska gå ner, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd.

Höjd trängselskatt 2020 tillsammans med höjd bensinskatt ska vända trenden enligt Daniel Helldén.

9000 patienter i kö till operation

Knappt 8700 patienter står för tillfället i kö för att opereras på karolinska universitetssjukhuset. Av dem är en tredjedel barn, skriver Dagens nyheter.

2781 har stått i kö längre än 90 dagar. Det är fler än tre gånger så många jämfört med 2014, innan omorganisationen på sjukhuset.

16 av 20 artister män på Grönan

Få av de bokade artisterna för Gröna Lunds sommarkonserter är kvinnor. Av 20 klara konserter är blott fyra akter med kvinnliga artister.

– I grund och botten är det här ett större problem som bottnar i hela musikbranschen, säger Annika Troselius som är pressansvarig.

Även 2017 lyste kvinnorna med sin frånvaro på scen, då var bara en tredjedel av artisterna kvinnor. 2016 var det samma sak.

Kvinna rånad på bil efter knivhot

En kvinna rånades på sin bil vid Alvik torg strax innan klockan tio på måndagskvällen. Kvinnans ska hotats av en ensam man som knivhotade kvinnan. Mannen ska ha kört iväg från platsen utan bilnyckeln. Genom polisens tekniska övervakning i området kunde bilden hittas övergiven på Blackebergsvägen en kvart senare.

Polisen luktade sig till knarkodling

En bilkontroll slutade med att polisen hittade en knarkodling i Botkyrka.

– Ägaren visade tecken på att ha använt narkotika. Och han svarade osäkert på om det fanns narkotika hemma. Eftersom det var så pass nära hans hem gick en av kollegorna in i trapphuset där han bodde och kunde känna doften, säger polisen Johan Häggkvist.

I lägenheten fanns tält för att odla cannabis och flera plantor.

Sista dagen med snö

Under tisdagen väntar mulet väder och 0 till 4 minusgrader. Ett snöfall väntas till eftermiddagen.

Inatt blir det hård vind och temperaturen stiger mot någon plusgrad. Därefter väntas plusgrader i flera dagar så vill du ut och åka skidor i natursnö gäller det att passa på medan snön ligger kvar.