ANNONS

Biljettkontrollanter utrustas med kameror

biljettkontroll av SL
Biljettkontrollanter i Stockholms kollektivtrafik utrustas med kameror.
SL-kontrollanter utrustas med kameror. Högt uppsatta inom muslimsk friskola häktade. Rånförsök i Blackeberg. Det här är morgonens nyheter.
ANNONS

Biljettkontrollanter utrustas med kameror

Nu kan den som försöker resa utan giltig biljett i kollektivtrafiken hamna på film.

I ett pilotprojekt kommer tolv kontrollanter under två månaders tid att bära kameror, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Vi gör detta för en viktig yrkesgrupp i en tyvärr allt för ofta otrygg arbetsmiljö. De är riktiga hjältar, därför vill vi ge dem ett konkret verktyg för att bättre kunna identifiera fusk- och tjuvåkare, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd, i pressmeddelandet.

Kamerorna är i storlek av en mobiltelefon och slås på manuellt av kontrollanterna, rapporterar Sveriges Radio P4.

Högt uppsatta inom muslimsk friskola häktade

Flera högt uppsatta personer i den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar sitter häktade misstänkta för ekonomisk brottslighet och penningtvätt, något som Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Det är mycket graverande uppgifter. Att det ens är möjligt för en skolhuvudman att hamna i en situation där penningtvätt misstänks visar på avarterna med dagens skolsystem. Det är ett system som måste ändras. Det som framkommit idag tydliggör detta med kraft, säger Olle Burell, oppositionsborgarråd (S), i en kommentar till Mitt i.

Al-Azhar, som bland annat driver en skola i Vällingby, har varit i blåsväder tidigare, då för ett avslöjande om att skolan hade könsuppdelade gymnastiklektioner.

ANNONS

Rånförsök mot frisörsalong i Blackeberg

Strax innan 18-tiden på måndagskvällen fick polisen larm om ett rånförsök mot en frisörsalong i Blackeberg.

De unga gärningsmännen ska ha hotat personalen med ett knivliknande föremål men lämnat salongen tomhänta. Ingen ska ha blivit fysiskt skadad.

Under en kort tid hölls Blackebergs tunnelbanestation avstängd i sökandet efter gärningsmännen. Under måndagskvällen var ännu ingen misstänkt gripen.

Inga trafikstörningar

Trafiken flyter under tisdagsmorgonen på som förväntat och inga större störningar finns rapporterade från vare sig bilvägar eller kollektivtrafik.

Minusgrader till kvällen

Efter en ovanligt varm höst verkar vintern nu vara på ingång. Under dagen förväntas maxtemperaturer på 3 grader och sol men framåt 18 går temperaturerna ner under 0. I natt förväntas runt 3 minusgrader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.