ANNONS

Familj rånade på sin bil – vapenhotades i hemmet

Rånare tvingade till sig en bil hemma hos en familj.
Rånare tvingade till sig en bil hemma hos en familj.
En familj i Jakobsberg rånades under natten i sitt hem, de tvingades under vapenhot lämna ifrån sig sin bil. Efter en knivmisshandel i Värmdö i går har nu två personer gripits - men inte för knivattacken. En mild fredag väntar här i Stockholm och till lunch blir det soligt.
ANNONS

Jakobsberg – Bilrånare knackade på dörren

En familj i Jakobsberg rånades under natten på sin bil. Det var vid ettiden i natt som det knackade på dörren hemma hos familjen.

När de vuxna som bodde där öppnade stod två personer, maskerade med halsduk eller polotröja över ansiktet utanför. De både hotade familjen med ett pistolliknande föremål och tvingade dem på så vis att lämna ifrån sig nycklarna till sin bil, en Passat.

Trots eftersökningar under natten har polisen inte hittat bilen eller några misstänkta.

– Spaningarna har inte nått framgång, säger Micke Pettersson vid polisens ledningscentral.

Det har skett en rad liknande rån i hem runt om i Stockholm den senaste tiden. Bland annat i Täby, där en kvinna bands av rånarna. Det finns dock inget rapporterat samband mellan dessa händelser.

Hur hur kan man skydda sig mot detta?

– Det är jättesvårt. Man står rätt oskyddad, särskilt om man öppnar för okända som ringer på under natten, säger Micke Pettersson.

Haninge – fem bilar totalförstörda i brand

Klockan 21.46 i går kväll kallades räddningstjänsten till Jordbro där flera bilar stod i brand. Väl framme stod det klart att åtta bilar brann. Fem av dem blev helt utbrända, tre fick brandskador.

Det skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS

Efter knivattack i Värmdö – två gripna för annat brott

I går kväll, vid 18 tiden blev en man knivhuggen nära Gustavsberg centrum. En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus, ymnigt blödande. Sent i går kväll meddelade polisen att de ser attacken som ett mordförsök.

Två personer har också gripits i samband med insatsen att hitta gärningspersonen. Dessa två är dock misstänkta för ett helt annat annat brott än knivattacken.

Vädret

Det finns chans att få en gnutta sol idag. Dagen börjar med lite växlande molnighet men fram mot 13 ska det klarna upp ordentligt och det blir riktigt soligt. Temperaturen håller sig mellan sju och nio grader. Vinden blåser i sydväst. Detta enligt SMHI.

Förseningar på blå linjen

Just nu rapporteras trubbel på tunnelbanan blå linje i form av förseningar. Det är ett tekniskt fel i Solna som ställer till det.

Saltsjöbanan går med korta tåg. Förstärkningsbussar har satts in mellan Fisksätra och Slussen.