ANNONS

De grönblåa beskyller S för missat OS

S blåste ut den olympiska facklan enligt de grönblåa.
S blåste ut den olympiska facklan enligt de grönblåa.
De grönblåa sade nej till OS – nu skyller stadens nya styre på S för beslutet, Livgardet övar med lösa skott i Farsta, och värmeböljan går mot sin sista dag. Det är morgonens nyheter.
ANNONS

På fredagen gick stadens nya styre ut med att OS i Stockholm stoppas. Nu beskyller de grönblåa, genom idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C), Socialdemokraterna för att huvustaden går miste om de olympiska vinterspelen 2026. Anledningen ska vara att frågor om ekonomi, juridik och miljö inte utretts tillräckligt, menar man.

– Socialdemokraterna stängde dörren. Hade man menat allvar med att man verkligen ville ha OS, då hade man gått till botten med de här sakerna i en utredning, säger Karin Ernlund (C) i en intervju med Dagens Nyheter.

Livgardet övar i Farsta

Under onsdagen kommer kamouflerade militärer och militärfordon inta Farsta – men ingen anledning till oro. De övar och skjuter med lösa skott.

Värmeböljans sista dag

Kring 16 grader och svaga sydliga vindar utlovar SMHI i onsdagens prognos. Det ser också ut att bli den sista dagen på den plötsliga brittsommar-värmen.

Lugnt i trafiken

Det är ovanligt lugnt både ute på vägarna och i kollektivtrafiken, enligt P4 Stockholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.