ANNONS

Boende evakuerades när kemtvätt brann

Boende fick evakueras när en kemtvätt på Söder började brinna.
Boende fick evakueras när en kemtvätt på Söder började brinna.
En kemtvätt på söder började brinna i går kväll, Dunkin' Donuts lämnar Stockholm efter konkurs och 59 personer fick föda utanför Stockholm i början på året.
Det här är nattens och morgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS

Boende evakuerades vid kemtvättsbrand

En kemtvätt på söder började brinna strax innan åttatiden på måndagskvällen, rapporterar Svt Stockholm. Kemtvätten ligger på Folkungagatan.

När brandkåren kom till platsen var lokalen rökfylld men branden ingen personal var på plats då det var efter stängning.

Tvätten ligger på bottenvåningen i ett bostadshus och de boende fick evakueras under kvällen. Inga personskador rapporteras.

Stockholms stad riskerar miljonbot efter väntan på boende

En tjugoåring med funktionshinder fick vänta ett och ett halvt år på att flytta in på ett gruppboende, rapporterar Svt nyheter. Nu riskerar Stockholms stad straffavgift på en miljon kronor efter att Ivo bedömt väntan som oskäligt lång.

Dunkin’ Donuts lägger ner i Sverige

Nu är det slut på munkar i city, Kista, Skärholmen, Täby och Mall of Scandinavia. Inom en vecka stängdes alla Dunkin’ Donuts butiker i Sverige utan förvarning. Nu rapporterar Aftonbladet att det beror på att företaget har gått i konkurs.

– Det kom som en chock, säger en tidigare anställd till Aftonbladet.

ANNONS

Väktare ska stoppa grillning i Västerort

Nu sätter Stockholms stad in väktare på badplatser Hässelby och Vällingby. Anledning är att eldningsförbudet inte följs.

– Våra badplatser ligger nära skogsområden och det är därför viktigt att eldningsförbudet följs, säger Kadir Kasirga (S), ordförande Stadsdelsnämnden Hässelby-Vällingby till Mitt i Västerort.

59 personer fick föda utanför Stockholm

Socialdemokraterna kritiserar den borgerliga majoriteten i landstinget och menar att fler personer tvingats föda i andra län under årets första sex månader jämfört med i fjol, rapporterar P4 Stockholm. Förra året var det 49 personer som hänvisades till ett annat landsting under samma period.

Men barn- oh äldrelandstingsrådet Ella Bohlin (KD) för hälsovård tillbakavisar kritiken och menar att det handlar om en procentuell minskning – fler Stockholmare har fött barn i år.

Lugn natt i länet

Inga större händelser har rapporterats i länet inatt berättar polisen på Stockholms ledningscentral.

– Det är ingenting som sticker ut direkt. Det är ju skönt när det är så, säger Jonas Vidmark på polisens ledningscentral.

Två olyckor i Söderort

Två olyckor rapporteras på morgonen. I Årstalänken i riktning mot Västberga är en personbil stillastående och på en påfart till Essingeleden vid Nybohov, riktning Uppsala, är en lastbil stillastående.

Pendeltågsstationen Stockholm City är fortsatt stängd men väntas öppna senare i veckan.

Värmeböljan når nya nivåer

Igår utökade SMHI sin varning för brandfara till klass 2 i östra Svealand. Anledning är att det väntas bli ännu varmare från och tisdag och tre dagar framåt.

Temperaturen under tisdagen väntas ligga på 27 till 31 grader i Stockholms län med sydlig vind. Under natten till onsdagen sjunker temperaturen till mellan 13 och 18 grader.

ANNONS