ANNONS

Bostadsbyggandet halverat i Stockholm

Bygget av nya bostäder minskar kraftigt i Storstockholm.
Bygget av nya bostäder minskar kraftigt i Storstockholm.
Bygget av nya bostäder minskar kraftigt i Storstockholm. Gäng knivrånade ungdomar. Polis fick mäkla fred mellan granförsäljare som råkat i luven på varandra.
Det här är några av nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Kris för bostadsrätten

Bygget av nya bostäder minskar kraftigt i Storstockholm, det visar Boverkets nya prognos. Särskilt allvarligt är läget för bostadsrätten som minskar med 55 procent. Det rapporterar SVT.

Boverket bedömer att det under 2018 påbörjas drygt 13 000 bostäder i Storstockholm. Nästa år faller antalet ytterligare något, till drygt 12 000 bostäder.

 Färre vågar binda upp sig flera år framåt

Hans-Åke Palmgren, Boverket

– Jag tror att det är en rad faktorer som påverkar det här. Dels är det svårare att sälja nyproduktion när spekulanter försvinner och färre vågar binda upp sig flera år framåt. Sedan ser vi en mättad marknad för köpgruppen med relativt hög inkomst och dessutom utbudet vara för likartat – byggarna har sprungit samma väg för länge, säger Hans-Åke Palmgren, expert stadsutveckling Boverket, till SVT.

Dömt för våldtäkt efter sju år

En taxichauffören som misstänktes ha våldtagit en kvinna för sju år sedan har nu dömts till två års fängelse och skadestånd, det skriver P4 Stockholm.

Det var en topsning i ett annat ärende som under hösten ledde till att våldtäkten, som ägde rum 2011, kunde klaras upp.

Mannen var misstänkt i ett annat ärende som gällde olaga hot och misshandel, men när hans DNA matchade en våldtäkt i en taxi för sju år sen kunde den förundersökningen återupptas.

Ungdomar knivrånade vid tunnelbanestation

Två ungdomar ska ha blivit påhoppade och knivrånade av ett gäng utanför Svedmyra tunnelbanestation, under torsdagskvällen.

Klockan var vid 19.30-tiden, då ett gäng med kniv ska ha tvingat till sig ungdomarnas jackor och mobiltelefoner.

ANNONS

Polisen sökte i området efter gänget och använder sig av SL:s övervakningsfilmer för att identifiera de misstänkta knivrånarna.

Polis fick lösa konflikt mellan granförsäljare

Under torsdagen kallades polis till Södermalm med anledning av ett bråk mellan granförsäljare. Oklarheter kring tillstånd och vem som har rätt att stå var låg bakom bråket. Det skriver DN.

– En hade fått en plats som en annan hade i fjol. Det ledde till bråk som inte gick att lösa och de ringde polisen, som fick mäkla fred, sa Viktor Adolphson, polis på Södermalm, till DN.

En hade fått en plats som en annan hade i fjol så polisen fick mäkla fred

 Viktor Adolphson, polis på Södermalm

Polisen kunde reda ut vilka tillstånd som gäller.

Tidigare i år har polisen varit med om flera tillfällen där slagsmål brutit ut, men bråket under torsdagen ledde inte till handgripligheter.

Läget i trafiken

Inställda avgångar under morgonen i tågtrafiken mellan Kallhäll – Älvsjö och Tungelsta/Västerhaninge-Bålsta på grund av personalbrist.

Mest mulet i dag

Mest mulet i dag och i den östra delen kan lite snö men bara små mängder förekomma. temperaturen kommer att ligga på mellan noll och tre minusgrader, i natt kommer det att bli något kallare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.