Bostadspriserna uppåt

Så här kan det komma att se ut på nya t-banestationen Hagalund.
Så här kan det komma att se ut på nya t-banestationen Hagalund.
Bostäderna blir allt dyrare i Stockholm. Villapriserna skjuter i höjden och nyproducerade hyresrätter har skyhöga hyror. Mitt i var med när Tre Kronor firades på Sergels torg i går kväll. Mitt i har bilderna som visar hur ny t-banestation ska se ut. Och kanske kommer det vårväxterna har väntat på idag - regnet.

Dyrare bostäder

Det blir dyrare och dyrare att hyra nyproducerade lägenheter i Stockholm.  Hyrorna har ökat med 45 procent de senaste nio åren. Nu kostar en nybyggd fyra i innerstan i snitt 17200 kr i månaden.

– Det är allvarligt. Vi måste börja tänka på framtidens generation. Var ska de bo? För många är en svindyr nyproduktion det enda alternativet, säger Erik Elmgren, Hyresgästföreningen.

Mitt i har listorna över de dyraste adresserna i Stockholm.

Även villapriserna går upp. Mest i Stockholms län ökar villapriserna i Salem där ökningen ligger på 65 procent enligt statistiken. Även Huddinge och Täby är två prisraketer. Mitt i har tio i topplistan.

Spejsig arkitektur i t-banan

För första gången finns nu illustrationer på hur gula linjens nya station i Hagalund ska se ut. Precis som de andra stationerna på linjen, Arenastaden och Hagastaden, är det rejält utspejsat vad gäller design och arkitektur.

Guldyra

Tusentals firade med guldhjältarna på Sergels torg. Under måndagskvällen tog Joel Lundqvist och resten av spelarna i Tre Kronor emot fansens hyllningar på Sergels torg, efter att ha slagit Kanada och vunnit VM-guld.

Lugnt efter derby

Segeryra var det också för AIK-fans i går kväll när AIK vann över Djurgården i gårdagens derby som slutade 1-0. Polisen gjorde en extrainsats och beskriver derbykvällen som ovanligt lugn.

– Svårt att säga vad det beror på. Ibland är det lugnt och ibland är det ett jäkla liv. Vi jobbade som vanligt, säger Mikael Pettersson, vid polisens ledningscentral.

Dock blev två  personer blev enligt polisens händelserapporter misshandlade,  Två anmäldes för att ha haft bengaliska eldar med sig.

Kanske regn

Morgonen bjuder på halvklart väder och kanske någon regnskur på vissa håll, enligt SMHI:s rapport. I eftermiddag väntas det klarna upp och bli 17-20 grader.