Elva bilbränder i Upplands Väsby

Stockholmsmorgon. I går var Gamla stan i händelserna centrum.
Stockholmsmorgon. I går var Gamla stan i händelserna centrum.
I natt skedde elva bilbränder i Upplands Väsby.
Idag bär många knytblus för att stötta ständiga sekreteraren Sara Danius som avgick från Svenska Akademien i går kväll.
Mitt i:s reporter lyssnar på snacket på gatan om blå jättepenisen på Kungsholmen.

Stort antal bilbränder i Upplands väsby i natt

Elva bilbränder rapporteras från Upplands väsby i natt. Det var inom loppet av två timmar som larmen kom om flera olika bränder inom ungefär samma område.

– Det är anmärkningsvärt, säger Sven-Erik Olsson vid polisens ledningscentral.

Men sett till hela länet så minskar faktiskt bilbränderna. Det visar siffror från länets räddningstjänsten som Radio P4 Stocholm tagit del av.

Brand i Frösunda 

Det var vid 4.22 som räddningstjänsten larmades till ett femvåningshus efter att grannar sett rök som bolma får ett fönster och kännt röklukt. Det skriver Expressen.

När brandmännen var på plats konstaterades att ingen fanns i lägenheten. Efter att man inledningsvis befarade spridningsrisk har branden nu släckts. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har skrivits.

Rån på Värmdö och i Järfälla

På Värmdö i Brunn rånades en person på sin moped. Det skriver polisen i sina händelserapporter på webben. Det var vid 20.40-tiden som polis larmades efter att mopedföraren ska ha slagits i huvudet av tre förövare och tvingats lämna mopeden. Offret lyckades springa därifrån. Utan mopeden men med dess nycklar. En kort stund senare träffade polis på en misstänkt och en förundersökning är nu inledd.

I Järfälla, på Datavägen i kom strax före nio en knivbeväpnad man in på en snabbmatsrestaurang och hotade till sig en mindre summa pengar. En hundpatrull från polisen spårade efter förövaren under kvällen. Även detta från polisens händelserapporter.

Knytblus ska stötta Sara Danius

Gamla stan har varit i händelserna centrum i och med turbulensen inom Svenska Akademien. I går kväll avgick akademiens ständiga sekreterare Sara Danius. I dag kommer stödet från hennes supportrar. Under hashtagen #knytblus uppmanas man att bära plagget som förknippas med den förta kvinnan som innehaft posten som ständig sekreterare – knytblus.

Snack på gatan om jättepenisen

Mitt i:s reporter gav sig ut och lyssnade på snacket om det uppmärksammade konstverket på Kungsholmen föreställande en blå gigantisk penis.

Sol idag

Det blir soligt idag med temperaturer mellan  9-13 grader. Litet kallare i kustbandet  på grund av den ostliga pålandsvinden. Detta enligt SMHI.

Läget i trafiken

Från kollektivtrafiken rapporteras inga störningar.

På E4 Essingeleden södergående i höjd med Fredhäll skedde en trafikolycka vid 6.30-tiden, vilket begränsade framkomligheten. På E18, vid Söderhall i Vallentuna blev en lastbil stående på vägbanan.