ANNONS

Brand i industri – godis och chips upp i rök

En industribyggnad i Bromma brann under natten, i dag väntas dom i ett uppmärksammat rånfall i Kista och en man har begärts häktad misstänkt för mord på en kvinna i Järfälla. Det är några av rubrikerna i morgonkollen.
ANNONS

Misstänkt anlagd brand – godis och chips upp i rök


En industribyggnad med godis och chips i Ulvsunda i Bromma brann sent under torsdagskvällen.

Branden ska ha startat i en buss intill och sedan spridit sig till byggnaden. Larmet kom strax före klockan 23, och enligt räddningstjänsten brann det länge och med öppna lågor, rapporterar Aftonbladet.

Branden misstänks vara anlagd och polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

–  Tecken på plats och vittnesuppgifter talar för att branden är anlagd, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid polisen, till Aftonbladet.

Dom i uppmärksammat rånfall

I dag kommer domen mot den man som misstänks för elva rån och rånförsök mot kvinnor i Kista i somras, rapporterar SR.

Åklagaren yrkar på sex års fängelse med hänvisning till brottens allvarliga karaktär. Det var i augusti i år som mannen greps när han – med ett pistolliknande föremål – tvingade en kvinna att ta ut pengar på en bankomat.

Mannen nekar till alla brott förutom vid det sista där han ertappades på bar gärning.

Man begärd häktad för mordet på Tess

En man i 50-årsåldern ska, enligt Expressen, ha begärts häktad misstänkt för att ha mördat Therese ”Tess” Karlsson, 44, som hittades död i ett skogsområde vid Arlanda i slutet av september.

Sista gången hon sågs i livet var utanför Nancys krog i Jakobsberg den 18 augusti.

Stockholmare vann student-Oscar

Oscars-akademin meddelade i natt svensk tid att man utsett årets vinnare av Student Academy Awards. Bland pristagarna finns Jonatan Etzler, från Stockholm, som får priset för sin examensfilm ”Get ready with me” på Stockholm dramatiska högskola. I dag jobbar han på Stockholm filmskola.

Se trailern här.

Inställda avgångar på pendeln

Saltsjöbanan kör de flesta avgångar med korta tåg nu på morgonen. Bussar förstärker från Fisksätra direkt till Slussen under morgonrusningen.

En del förseningar eller inställda tåg mellan Älvsjö och Kallhäll under morgonen efter tidigare elfel mellan Ösmo och Nynäshamn. I övrigt ska kollektivtrafiken rulla på normalt.

Rekordstor jazzfestival drar i gång

I dag drar jazzfestivalen i gång – och i år är den större än någonsin tidigare. 184 programpunkter betas av under tio dagar på 57 scener runt om i stan. Där bjuds det på gig från världens jazzelit såväl som våra egna svenska jazzkatter.

Här guidar festivalchefen Eric Birath till några av höjdpunkterna – både för nybörjare och jazzrävar:

Solig och varm dag

Sommarvärmen kommer tillbaka, eller ja, man kan i varje fall räkna med upp till 18 grader och sol i dag, enligt en prognos från SMHI. Under morgonen kan det dock förekomma en del dimma, men den lättar under förmiddagen.

Det soliga vädret väntas hålla i sig under helgen, innan det nästa vecka blir svalare på nytt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.