Brand på uteservering på Medborgarplatsen

Brand Medborgarplatsen
En restaurang på Medborgarplatsen har drabbats av ett brand attentat.
Medborgarplatsen är avspärrad efter ett misstänkt brandattentat. En man är anhållen efter våldtäkt i Bromma. Ryssland inleder tre dagars övning i Östersjön.
Det här är nattens och morgonens nyheter.

Misstänkt grov mordbrand på medborgarplatsen

Tjugo över fyra imorse kom larm att det brann på en uteservering i anslutning till Söderhallarna på Medborgarplatsen. Branden ska ha följt efter en kraftig smäll.

– Enligt den person som ring polis och brandkår ska det ha hört en smäll, det ska ha dånat på rätt bra på Söder, säger Peter Asp, vakthavande befäl i Stockholm.

Polisen misstänker att restaurangen har utsatts för ett brandattentat och kommer att göra tekniska undersökningar på platsen under morgonen. Därför kommer ett stort område på medborgarplatsen vara avspärrat. En anmälan om grov mordbrand har upprättats.

En anhållen för våldtäkt i Ulvsunda

En man har anhållits misstänkt för våldtäkten i Ulvsunda industriområde under långfredagen. De var vid 17-tiden som en kvinna ska ha blivit våldtagen av en man i närheten av tvärbanan i Johannesfred.

– Det ser ljust ut för att hitta en lösning. Det finns många vittnesuppgifter och en övervakningsfilm, sen har vi haft ett bra förhör med målsägande, sade Kjell Lindgren på polisen ledningscentral tidigare på tisdagen till Mitt i.

Flyg leds om när Ryssland testar robotar

Idag inleds Rysslands militärövning i Östersjön som ska pågå i tre dagar. Att Ryssland över så nära Sveriges gränser är ovanligt rapporterar Ekot. Fartyg som ska passera vid området varnas och flyg kommer att ledas om. Övningen har bland annat kritiserats eftersom robotar kommer att avfyras.

Ett syfte är att visa upp något, någon ny förmåga eller ett nytt system som åskådliggör Rysslands militära styrka. Ett annat syfte är att visa på sin närvaro. Ett tredje syfte är att rikta uppmärksamhet till det här området för att man genomför något man inte vill ska bli sett någon annanstans, säger han till Ekot.

Stockholm på IOK-lista över OS-städer

Stockholm är en av sju kandidater som anmält intresse om att få ordna vinter-OS år 2026. Några av de andra kandidaterna är Calgary i Kanada, Sapporo i Japan och Graz i Österrike.

Socialdemokraterna i Stockholms stad meddelade att man inte längre var intresserad av att arrangera OS i april 2017 men trots detta gick den Sveriges olympiska kommitté vidare med sin anmälan.

Nu vill Liberalerna att Stockholmarna ska få en folkomröstning om tävlingen.

Stopp för fjärrtåg och trångt på Saltsjöbanan

Lokaltrafiken flyter på och SL rapporterar inga störningar på onsdagsmorgonen. Men på Saltsjöbanan är det vagnsbrist så fyravagnståg trafikerar sträckan under morgonen. Direktbussar förstärker sträckan mellan Fisksätra och Slussen

Däremot är det stopp i fjärrtågstrafiken mellan Göteborg och Stockholm. Orsaken är att ett arbetsfordon har spårat ur på Västra stambanan. Fjärrtågen leds om men det kan orsaka stora förseningar.

– Arbetsfordonet ska bärgas och man vet aldrig hur lång tid det tar, säger Beisi Sundin, pressinformatör på Trafikverket till Expressen.

Regnig onsdag

Enligt SMHI väntas regn i Stockholmsområdet under onsdagsförmiddagen. Annars bjuder vädret på två till tre plusgrader och moln. Det är risk för halka, särskilt under förmiddagen.

Framåt kvällen kan temperaturerna stig upp mot mellan två och sju plusgrader.