ANNONS

Brandattack mot bygget av nya polishuset

Bilbrand vid polisstation i Rinkeby
Bygget av det nya polishuset i Rinkeby attackerades i natt.
Bygget av det nya polishuset i Rinkeby attackerades natt – en bil sattes i brand och förövarna sköt fyrverkerier mot bygget. Vid midnatt besköt okända personer en restaurang i Bredäng. Kylanläggningarna vid länets förlossningsavdelningar fungerar dåligt. Det är några av morgonens nyheter.
ANNONS

Attack mot bygget av polishuset i Rinkeby

Bygget av det nya polishuset i Rinkeby attackerades i natt. En bil rammade grindarna till byggarbetsplatsen. Sedan sattes den i brand.

– Det sköts också fyrverkeripjäser mot byggarbetsplatsen, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Polisens ledningscentral

Enligt Aftonbladet kastade inkräktarna också sten mot en väktare, men det kan Fredrik Nylén inte bekräfta.

Angreppet ägde rum vid 1.30-tiden i natt. Ingen har gripits.

Bilbrand vid polisstation i Rinkeby

Grinden till bygget rämnade under natten. Foto: Stefan Källstigen.

Restaurang i Bredäng besköts

Okända förövare sköt mot restaurangen Arianko i Bredäng runt midnatt. Polisen fick larm från flera  vittnen

– Det fanns folk både i och utanför lokalerna. Folk flydde förstås, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Polisens ledningscentral.

Ingen har gripits för skottlossningen men flera kulhål har hittats och polisen har säkrat tomhylsor. Skottlossningen rubriceras som grovt vapenbrott och försök till mord.

ANNONS

Afghaner sittstrejkar vid riksdagen

I dag klockan 10 sittstrejkar afghanska ungdomar vid Mynttorget utanför riksdagen, för andra dagen i rad. Kravet är permanent uppehållstillstånd för de afghanska ensamkommande flyktingungdomarna, står det på Facebooksidan ”Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar”. Samtidigt går Asylstafetten i mål vid torget, där deltagarna håller tal och spelar teater.  Asylstafetten arrangeras för sjätte året i rad. I sommar har den gått mellan Jönköping och Stockholm.  Syftet är att uppmärksamma situationen för asylsökande och papperslösa i Sverige.

Dåliga kylanläggningar i förlossningssalarna

Bara två av de sex förlossningsavdelningar som finns i Stockholms län har kylanläggningar klarat av den extremt varma sommar. Det rapporterar P4 Stockholm, som har undersökt saken. Ett sjukhus som haft problem är Södersjukhuset. Lokalerna där har totalrenoverats och var klara förra året, men utan ordentlig kylanläggning.

– Det är varmt i förlossningsrummen och vi gör allt vi kan för att hålla nere temperaturen, säger Corinne Pedroletti, verksamhetsområdeschef för kvinnosjukvård och förlossning på Södersjukhuset (SÖS) till P4 Stockholm.

Kollektivtrafiken flyter

Inga akuta störningar rapporteras i kollektivtrafiken på morgonen.

Soligt väder i dag

Det blir ännu en varm och solig dag, med temperaturer mellan 22 och 26 grader i Stockholm.