ANNONS

Brandattentat mot kommunkontor

Brandattentat i Tensta
Spånga-Tenstas stadsdelskontor på Fagerstagatan eldhärjades i natt.
Inom loppet av en kvart i natt larmades polisen om bränder i två kommunkontor i Tensta i norra Stockholm. Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Klockan 02:36 i natt larmades polisen om en brand i ett kommunkontor i Tensta. En kvart senare kom nästa larm, om en ny brand i ett medborgarkontor en kilometer bort.

– Däck har använts vid den ena branden för att antända och i det andra fallet kastades något in genom en ruta, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson hos polisen, till Mitt i. Han betonar att det rör sig om initiala uppgifter.

– Vi var bara på Fagerstagatan i Spånga. Där brann det i ett skärmtak vid entrén och vi plockade bort några plåtar, säger Nils-Inge Karlsson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral till Mitt i.

– Det blev lite rökspridning i fastigheten. Jag har inte hört om några bildäck där vi var.

Enligt polisen släcktes den första branden av regn.

Det finns ingen gripen men polisen ska titta på kameraövervakningen.

ANNONS

Nytt fynd från Vasas förlisning – efter 50 år

För första gången på 50 år har ett nytt fynd gjort på platsen där regalskeppet Vasa förliste år 1628 – skeppets saknade 3-punds kanon.

– Det är otroligt stort, säger konteramiral Leif Nylander som är med och leder arbetet med undersökningen till tidningen SvD.

Novus: Rödgröna sitter kvar

Enligt en väljarundersökning som Lokaltidningen Mitt i låtit göra i samarbete med P4 Stockholm och Sveriges Television backar både Miljöpartiet och Fi, medan Vänsterpartiet går fram. Står sig detta på valdagen innebär det att vänsterkoalitionen ändå blir fortsatt största block och kan fortsätta styra Stockholm.

Neutral valinformation innehöll valsedlar

När hushåll i Botkyrka fick information om hur man röstar i det kommande valet följde valsedlar från moderaterna med i utskicket. Det uppger Botkyrka kommun och Socialdemokraterna som anmält händelsen, rapporterar SVT.

– Det som är allvarligt är att det kan se ut som att de här utskicken hör ihop, säger Botkyrka kommuns kommunikationschef Fredrik Gladhtill till SVT.

M beklagar det inträffade, men menar att det är utdelaren Svensk Direktreklam som bär ansvaret.

15 åring rånades av okända

Strax före 21 på måndagskvällen rånade en 15-åring i Täby på sin väska av minst tre andra personer. Rånet inträffade vid en busshållsplats på Vikingavägen. På måndagskvällen hade polisen ännu inte hittat gärningsmännen.

Trafiken

Inga rapporter om avvikelser i kollektivtrafiken.

Vädret

I dag blir det 14 – 20 grader och molnigt. På morgonen och förmiddagen kan regnskurar förekomma.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.