Branden i Bromma inte anlagd

Branden i Ålsten var inte anlagd.
Branden i Ålsten var inte anlagd.
För 16 år sen sköts Georgios Vasmatzis son till döds på Bromma gymnasium. Flera gärningspersoner forcerade en elektronikbutik i norra Stockholm i natt. V arning för kraftig regn.
Det är nattens och morgonens nyheter.

Villabrand var inte anlagd

Två små barn dog i branden i Ålsten för en vecka sen och flera personer har legat nedsövda sen dess. Nu utesluter polisen att branden var anlagd, skriver Dagens nyheter.

Branden: ”En del av dem har legat nedsövda”

16 år sen tonåring mördades på skoltoalett

Mordet på Enskede gårds gymnasium är inte det första skolmordet i Stockholm. År 2001 sköts Nicola till döds inne på toaletten på Bromma gymnasium, 16 år gammal.

– Jag började storgråta och fick ett utbrott och slog i fönstret, säger Georgios Vasmatzis, pappa till Nicola.

Nicola mördades på Bromma gymnasium

Forcerade vägg på elektronikbutik

Flera gärningspersoner ska med hjälp av ett fordon ha forcerat en vägg på ett elektronikföretag i Rosersberg i norra Stockholm. Polisen tog emot ett autamtlarm klockan 01.26 och kunde konstatera att flera personer befann sig inne i butiken.

– Men när vi kom dit hade de lämnat platsen i flera fordon, säger Carina Skagerlind på polisens ledningscentral.

Polisen har sökt efter gärningspersonerna hela natten bland annat med helikopter men än är ingen häktad och det har inte gjorts några fynd som kopplas till inbrottet. Gärningspersonerna ska ha fått med sig varor från butiken.

73-åriga Vibeke knöt fast sig i trädet

Först togs gångtunneln vid Danvikshem bort och nu ska träden fällas. Då fick Vibeke, 73, nog och bestämde sig för att protestera.

Precis när maskinerna började brumma fick hon ett infall.

– Jag tänkte för mig själv att ”Vibeke, nu ska du knyta fast dig själv vid trädet”.

Här knyter Vibeke, 73, fast sig i trädet

Varning för kraftigt regn

Torsdagen bjuder på gråmulet och regn, mycket regn. SMHI utfärdade en varning för kraftiga flöden vid tolvtiden på onsdagen, varning kvarstår. Vid Roslagskusten kan temperaturen sjunka närmre nollan och leda till hala vägbanor.