Branden under kontroll – eftersläckning pågår

Släckningsarbetet fortsätter på Jakobsbergsgatan.
Släckningsarbetet fortsätter på Jakobsbergsgatan.
Under onsdagsmorgonen har brandkåren fått branden på Jakobsbergsgatan under kontroll. Tätare turer på tvärbanan får vänta i minst två år och en person förd till sjukhus efter krock på E4.

Branden under kontroll – eftersläckning pågår

Branden på Norrmalm har på tisdagskvällen spridit sig genom bjälklagen till lägenhetsdelen i samma huskropp. Området är fortfarande avspärrat och på grund av rasrisken måste brandkåren försöka släcka utifrån huset. Under onsdagsmorgonen är branden under kontroll men eftersläckning pågår fortfarande.

Fram till klockan nio kommer samma avspärrningar som igår att ligga kvar vilket innebär att vissa busslinjer drabbas. Efter klockan nio tas ett nytt beslut om hur stora avspärrningarna ska vara.

– Två stationer befinner sig fortfarande på platsen för att se till att inget ska blossa upp. Målsättningen är att vi kan avsluta detta under morgonen, säger Håkan Gezelius som är ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Dröjer år innan tätare turer på tvärbanan

Tvärbanan skulle kunna köra lika ofta som tunnelbanan. Men det kommer att dröja innan löftet infrias. Tidigast hösten 2019 blir det tätare turer.

Explosion på Gärdet – hus fick utrymmas

Ett paket har exploderat på Tegeluddsvägen på Gärdet. Polis och ambulans är på plats och har spärrat av området till Värtavägen. Bombtekniker har varit på platsen och en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Under tisdagskvällen hade ingen gripits och ingen ny status fanns att ge under morgonen.

En förd till sjukhus efter krock på E4

Strax innan sjutiden på tisdagskvällen har tre bilar kolliderat i närheten av trafikplats Lindvreten på E4.

Högt uppsatt politiker utreds internt

En högt uppsatt politiker i Sundbybergs kommun utreds nu internt. Två anställda på kommunen berättar om hur mannen betett sig olämpligt mot flera kvinnor. Personalchefen på kommunen vill dock inte berätta vad som ligger till grund för utredningen.

Störst chans för sol på morgonen

Det blir en kall och molnig dag i Stockholm. Växlande molnighet under förmiddagen med eventuellt lite solglimtar. Senare under eftermiddagen blir det mulet men enligt SMHI ska det inte regna. Temperaturen ligger runt 3-4 grader.