ANNONS

Nio bilar brann i Årsta i natt – en gripen

Minst nio bilar sattes i brand vid Valla torg i Årsta i natt. I City har en man gripits, misstänkt för en våldtäkt på ett hotell. Däremot har ännu ingen gripits för dödsskjutningen i Tumba i går. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

En greps för bilbränder i Årsta

Nio bilar sattes i brand på Sandfjärdsgatan vid Valla torg i Årsta vid 1.30-tiden i natt. Vittnen som såg eld och rök ringde till polisen, som snabbt var på plats.

– Det rörde sig om flera olika brandhärdar. Eftersom bilarna inte stod intill varandra har elden inte spridit sig från bil, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

En man greps strax efter klockan två i natt, misstänkt för att ha anlagt bränderna.

– Flera uppgifter pekade på att han var intressant, säger Carina Skagerlind.

Siffran nio bilar är preliminär. Det kan röra sig om fler, enligt Carina Skagerlind.

Misstänkt våldtäkt på hotell i City

En man i 40-årsåldern greps i natt, misstänkt för en våldtäkt på Waterfront Hotel, nära Centralstationen i City. Det skriver Aftonbladet. Polisen larmades om händelsen vid 1-tiden i natt. Rummet där kvinnan ska ha våldtagits har spärrats av för en teknisk undersökning.

Ingen gripen efter dödsskjutning

Ingen har ännu gripits efter lördagseftermiddagens skottlossning i Tumba. En man i 30-årsåldern avled ett par timmar efter att han skjutits på Passvägen. Förövaren flydde enligt vittnen i en bil.

ANNONS

Ex-statsminister ryter till om besök i Rinkeby

Den norska migrationsministern Sylvi Listhaugs har fått hård kritik för sitt besök i Rinkeby i förra veckan. Nu stämmer även Norges tidigare statsminister Gro Harlem Brundtland i kritiken, skriver DN. ”Man reser inte till ett grannland för att skjuta mål från grannlandet. Det går inte an”, säger Brundtland . Hon syftar på att Sylvi Listhaug, som företräder högerpopulistiska Fremskrittspartiet, försökt vinna poäng inför norska valet genom sitt besök.

Chans till solglimtar mellan molnen

I dag blir det mellan 14 och 16 grader varmt och halvklart till mulet. Det finns chans till solglimtar. Passa på och njut av dem, för imorgon väntas regn.