150 brottsoffer efter terrordåtet

Arkivbild. Foto: Jill Eriksson
Arkivbild. Foto: Jill Eriksson
150 brottsoffer konstateras efter terrordådet, stulna datorer blir fall för Säpo och en serieblottare i Ursvik verkar ha stoppet tillbaka sitt kön efter att polisen börjat jogga i området.

150 brottsoffer efter terrordådet

Rakhmat Akilov kommer att begäras häktad, förutom för terroristbrott genom mord, även för mordförsök och framkallande av fara för annan. Det säger Hans Ihrman, vice chefsåklagare på riksenheten för säkerhetsmål till Ekot. 150 människor är identifierade som brottsoffer och omkring 50 personer arbetar fortfarande heltid med brottsutredningen.

Fotbollssupporter anmäler polisen

Hammarbysupportern, Nadine 23, greps misstänkt för våldsamt upplopp i Skärmarbrink före derbyt mot Djurgården på Tele2 Arena i söndags. Hon nekar till brott och har anmält polisen för övervåld.

Mamma krockade rattfull med barn i bilen

Kvinnan körde rattfull med 2,08 promille alkohol i blodet. Sedan körde hon först på en refug och efter att ha fått punktering på två av bilens däck krockade hon med en annan bil. På passagerarsätet satt den kraftigt berusade kvinnans barn. Nu har kvinnan dömts till fängelse.

5 000 elcyklar börjar rulla nästa år

Dagens hyrcyklar i Stockholms stad ska bytas ut mot 5 000 elcyklar med start nästa år, rapporterar Dagens Nyheter. Mellan 1 april och 31 oktober gäller säsongskortet för 270 kronor och då är det fritt att ”cykla” hur mycket man vill.

Visade upprepat sitt kön – nu joggar polisen i området

I augusti körde polisen i Solna och Sundbyberg med mc i motionsspåren i Ursvik för att störa den man som blottat sig där. De senaste veckorna har fem nya anmälningar gjorts från kvinnor som sett en man med könet framme, i skogen. Mannen verkar dock ha blivit skrämd av att polisen nu gett sig ut för att jogga i spåren tillsammans med allmänheten.

Säpo utreder datorstöld

Gärningsmännen gick in på Post- och telestyrelsens kontor på Valhallavägen, mitt under kontorstid, och stal sju datorer i början av augusti. Nu utreds ärendet av Säpo, enligt Expressen. Datorerna kan nämligen innehålla känslig information

Chans att skymta solen

Den mulna morgonen tenderar att under dagen resultera i mera växlande molnighet och 15-18 grader. Det finns chans att solen spricker fram, den går dock ner redan 18.32 i dag.