ANNONS

Passagerare fick evakueras vid brand i buss

sl
En SL buss började brinna i Stockholm-.
En SL-buss fick evakueras efter brand i Solna, mordet på Lidingö kan ha kopplingar till studentbostäder och risk för köer efter oljespill på Essingeleden.
ANNONS

Solnabuss började brinna

En SL-buss har börjat brinna tio i sju på torsdagsmorgonen. Branden ska ha börjat på Frsöundaleden men orsaken är ännu okänd.

Passagerarna på bussen fick evakueras.

– Det jag tänkte var att jag hoppades att ingen var skadad. Men jag såg ingen panik, säger Fredrik Boulund som såg branden från balkongen.

Bussen står nu uppställd vid Frösundaleden, Ankdammsgatan. Det är fortfarande osäkert när trafiken kommer att släppas på.

Mord på Lidingö kan ha kopplingar till bostadsbygge

I början av juni skjöts en man till dödspå Lidingö. Mordet kan ha kopplingar till en pågående ekonomisk tvist om studentbostäder som ska byggas i Spånga, rapporterar P4 Stockholm. En person som jobbade med den mördade mannen berättar för P4 om tidigare skottlossningar och mordhot mot sin bostad efter att han vägrat skriva på ett avtal för att avsluta tvisten.

Mitt i har tidigare rapporterat om hoten mot kollegan och kopplingar till tvister i byggvärlden. Mannen säger till Mitt i att han har varit på flykt under hela våren.

– Jag har inte varit på adressen jag är skriven på sedan dess, men jag vill inte gå in på detaljer var jag har varit, säger mannen på telefon.

ANNONS

Så blir midsommarfirande i Stockholm

Tyvärr ser det inte ljusare ut än att midsommarafton bjuder på regn och låga temperaturer i länet, trots värmeböljan som pressat på sen början av maj. Temperaturen kommer ligga på tio till 14 grader.

I nuläget ser det ut att bli uppehåll och något högre temperaturer till kvällen.

Här hittar du hela listan över midsommarfirandet i Stockholm.

Landstingsråd polisanmäls efter cancerköer

Finanslandstingsråd Irene Svenonius (M) polisanmäls efter misstanke om att ha känt till cancerköerna utan att ha agerat. Två personer misstänks ha dött efter de långa köerna på karolinska sjukhuset, skriver Aftonbladet.

Köer efter oljespill på Essingeleden

Efter bussbranden i Solna är det fortfarande oklart när trafiken släpps på Frösundaleden igen.

Ett oljespill på E4 på Essingeleden, ungefär vid Nybohov ska påverka trafiken. De två vänstra körfälten är avstängda i riktning mot Södertälje.

– Vi jobbar så skyndsamt för att vi ska kunna öppna upp båda körfälten igen. men vi måste säkerställa att det inte finns olja kvar på vägen, Alexandra Elias, Trafikverkets presstjänst.

Det är en sandbil på väg till platsen för att sanda på plats.

Regn, vind och rusk

På torsdagen är det regn och skurar som drar över Stockholm. Temperaturen kommer ligga på tio till 14 grader under dagen och en hel del vind.

Till natten fortsätter regn och vind och temperaturen sjunker till åtta till tolv grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.