ANNONS

Busstrafiken påverkas av dagens fotbollsderby

Flera bussar på Södermalm kommer att dras in i samband med dagens fotbollsderby på Tele2.
Flera bussar på Södermalm kommer att dras in i samband med dagens fotbollsderby på Tele2.
Flera busslinjer påverkas inför dagens fotbollsderby, läckan i Hammarbykanalen har sanerats och det nya borgarrådet pudlar om privata bibliotek. Det här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Drönare bevakar fotbollsderby

Klockan 15 idag är det avspark mellan AIK och Djurgården och Stockholmspolisen meddelar att de har en särskilt uttagen polisinsats för att kunna hålla ordning på supportrarna. De varnar också för pyroteknik vilket kan orsaka obehag och medföra eventuella hälsorisker.

Man tror att Medborgarplatsen blir uppsamlingsplats och att supportrarna sedan kommer gå längs Götgatan över Skanstullsbron. Polisen kommer att använda sig av drönare i förebyggande syfte.

Supportermarschen påverkar trafiken

Med anledning av fotbollsderbyt kommer flera busslinjer att dras in på Södermalm och det kan förekomma en hel del avspärrningar inför dagens avspark klockan 15. Se här vilka linjer som dras in. I övrigt flyter trafiken på bra utan några rapporterade olyckor.

Så påverkas busstrafiken av dagens fotbollsderby

Kulturborgarrådet pudlar om privata bibliotek

I fredags berättade det nya kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C) för DN om att han vill privatisera bibliotek i Stockholms stad. Men uttalandet stötte på patrull från de nya kollegorna i Miljöpartiet.

Nu meddelar han att han företräder hela den grönblåa alliansen och att de inte har några planer för att privatisera bibliotek.

Oljeläckan i Hammerbykanalen har sanerats

Under lördagen rapporterade radion och Mitt i Stockholm att en mindre fiskebåt läckt ut olja i Hammarbykanalen. Under lördagen placerade Stockholms hamnar ut länsar för att minska spridningen. Nu rapporterar P4 Stockholm att arbetet är färdigt och oljan har sanerats.

Under söndagen kommer man att kontrollera att all olja sugits upp.

ANNONS

Inga fler stålar till Karolinska – trots miljonunderskott

En halv miljard back och flyende personal. Men trots detta vill finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) inte skjuta till några fler pengar till Karolinska, rapporterar DN. 

– Jag förutsätter att Karolinska startar ett ambitiöst arbete för att få kontroll på ekonomin och vänder underskottet. Det kanske inte går att vända ett underskott på en halv miljard till noll på tre månader. Men fokus måste vara att klara 2019 års ekonomiska ramar, säger hon till tidningen.

En mulen dag som slutar i regn

Det blir en mulen dag med temperaturer mellan 9 och 13 grader. Under den tidiga natten passerar ett kyligt regn över huvudstaden och från kvällen blåser det på med hårda vindbyar.