ANNONS

33-åring åtalas för nio år gammalt butiksrån

Rån på Bryggargatan.
Bild från övervakningskamera.
Ett nio år gammal butiksrån i centrala Stockholm kan vara på väg att lösas. Slussen-frågan sköts på framtiden av exploateringsnämnden och rapparna Ison och Fille har flyttat till Ankeborg.
Det är några av morgonens nyheter i Stockholm
ANNONS

Höll sig undan i åtta år – nu åtalas misstänkte rånaren

Ett nio år gammalt butiksrån på Bryggargatan i centrala Stockholm kan vara på väg att klaras upp. En 33-årig man, som polisen letat efter ända sedan 2008, greps i Ryssland förra sommaren. Idag ställs han inför rätta vid Stockholms tingsrätt, åtalad för grovt rån.

– Jag har varit åklagare i 17 år men aldrig varit med om en förhandling så här lång tid efter brottet, säger åklagaren Malin Arentoft.

Stora byggprojekt sköts på framtiden

Igår togs flera av Stockholms mest omdiskuterade byggprojekt upp för politisk diskussion. I exploateringsnämnden diskuterades Slussen-förslaget men nämnden valde att bordlägga frågan. Likadant gick det i Stadsbyggnadsnämnden där frågan om nya Stureplan togs upp. Den frågan återvänder nu istället till nämndens bord i oktober.

När det gäller Apples flaggskeppsbutik i Kungsträdgården beslutade politikerna att det förslaget ska gå ut på samråd.

Man rånad under vapenhot

I Stora Ursvik i Sundbyberg blev en man i natt rånad på sin bil. Enligt polisen ska det ha varit 4-6 personer som gav sig på mannen och flera av dem ska haft pistolliknande föremål.

Bilägaren ska ha klarat sig undan fysiska skador i samband med rånet.

Instängda i huset under stora militärövningen

Militärövningen Aurora 17 berör stora delar av länet. Men få blir så påverkade som de som bor på Livgardets militära övningsområde i Kungsängen. De får nämligen inte lämna sina bostäder under hela helgen.

– Jag har bunkrat upp och ska äta middag och mysa med grannarna på fredagen. Man kommer ändå ingenstans så vi tar tillfället i akt, säger Margareta Giertz som är en av de som berörs.

Modulhus byggs på prickad mark

I Danderyd bygger kommunen modulhus med 48 enrumslägenheter för nyanlända – problemet är bara att marken inte får bebyggas enligt detaljplanen.

Ärendet är överklagat till mark- och miljödomstolen av en privatperson och även Centerpartiet är kritiska till kommunens hantering.

– Vi (kommunen) ska se till att vi själva sköter oss och verkligen inte riskera några skattepengar, säger Siv Sahlström (C) som är kommunstyrelsens vice ordförande.

Privata pengar mot utanförskap

Täby kommun vill pröva en ny modell för att minska utanförskapet. Det handlar om ett samarbete med ett privat investeringsbolag för att bland annat minska arbetslösheten.

– Det är ett sätt för privata investerare att kunna satsa och påverka processen att få in människor som står långt från marknaden, säger kommunstyrelsens ordförande Leif Gripestam (M).

Ison och Fille rappar i Ankeborg

Knatte, Fnatte och Tjatte får nummer 39 av Kalle Anka & Co sällskap av rapparna Ison och Fille. ”Den rappare rapparen” heter serien där Tison och Ville (som de är omdöpta till) jagar rapptalanger i Ankeborg.

– Ja, de har ankifierat oss. Det är bortom kul, säger Ison till Mitt i.

Grått men regnfritt

Fredagen bjuder på mulet väder och mellan 11 och 14 grader. Inget regn väntas falla över Stockholm. Betydligt trevligare väder väntas till helgen då det blir sol och temperaturen kan nå upp till närmare 20 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.