ANNONS

Centerpartiets borgarråd klara – Ernlund kvar

Karin Ernlund och Jonas Naddebo blir centerpartiets borgarråd i Stockholm.
Karin Ernlund och Jonas Naddebo blir centerpartiets borgarråd i Stockholm.
Centerpartiet har valt sina borgarråd. En ung man ska ha misshandlats och låsts in i ett förråd i söderort. Flera olyckor på länets stora vägar påverkar trafiken. Det är några av morgonens nyheter.
ANNONS

Centerpartiets borgarråd valda

Karin Ernlund fortsätter som centerpartiets Gruppledare i Stockholms stadshus och blir dessutom borgarråd tillsammans med Jonas Naddebo. Det avslöjade Ernlund på sin facebook under söndagskvällen. Karin Ernlund blir arbetsmarknads- och integrationsborgarråd och Jonas Naddebo får posten som kultur- och stadsmiljöborgarråd.

Ung man inlåst i timmar

En ung man tog sig på söndagskvällen till sjukhuset efter att, enligt egen utsago, ha blivit skjuten i ryggen och sen inlåst vid en skola i söderort i flera timmar. Det rapporterar Aftonbladet. Polisen ska under kvällen ha sökt igenom platsen och säger till Aftonbladet att man inlett en förundersökning om grov misshandel.

Även Landstinget blir blågrönt

Under söndagen blev det klart att Alliansen och Miljöpartiet gör egen majoritet även i Landstinget.

– Väljarna förtjänar politiker som är beredda att gå över blockgränserna och söka konstruktiva lösningar och inte låsningar, sa Susanne Nordling (MP), landstingsråd i ett pressmeddelande.

Ingen prognos för tågstrul

Under söndagen inträffade en brand i ett teknikhus norr om Skövde, vilket påverkar all tågtrafik mellan Göteborg och Stockholm. Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta sina tågbolag. Under måndagsmorgonen var det ännu oklart hur läget ser ut och Trafikverket räknar med att kunna ge en prognos först under onsdagen.

ANNONS

Trafikläget under morgonen

Stora störningar på E4:an i södergående riktning på grund av en olycka med flera bilar mellan trafikplats Måby och Arlanda. Två körfält är helt blockerade, enligt Trafiken.nu. Räddningstjänst är på plats.

En trafikolycka har inträffat på E18 mellan trafikplats Brottby och trafikplats Söderhall, i riktning mot Norrtälje. En personbil står i mitträcket och blockerar ett körfält. Olyckan ska enligt P4 trafik påverka trafiken i båda riktningar. 

På grund av en vattenläcka är ett körfält på länsväg 279 avstängt i riktning mot Ulvsundaplan i höjd med Lillsjön. Händelsen inträffade under söndagen och enligt trafiken.nu räknar man med att arbetet ska pågå fram till 16.00 idag.

Vädret i länet

Brittsommarvärmen ser ut att fortsätta under dagen med strålande sol och som mest 18 grader. Värmen ska hålla i sig hela dagen och ska enligt SMHI inte gå under 10 grader förrän tidigt imorgon onsdag.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.