ANNONS

Trenden vänder – bopriserna upp i Stockholm

mäklare
Bostadsrätterna blir dyrare, utredare på Karolinskas anklagas för jäv, och dags för duell mellan Stockholms starka, Karin Wanngård (S) och Anna König Järlemyr (M)
Här är morgonens och nattens nyheter.
ANNONS

Bostadspriserna går upp i Stockholm

Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att den negativa trenden i Stockholms län bryts. I augusti har priserna gått försiktigt uppåt igen. Den genomsnittliga prisuppgången i Stockholms län är 1,3 %, men vissa stadsdelar sticker iväg, som Farsta-Vantör där priserna ökat med 7,2 procent och Brännkyrka-Skärholmen där de ökar med 5,8 procent. Det är bostadsrätter som går upp, men inte villor.

Karolinskas utredare anklagas för jäv

Anders Milton, som är det utredare som Karolinska tillsatt för att utreda canderköerna anklagas för jäv, rapporterar Dagens nyheter. DN avslöjar att Anders Milton är delägare och sitter i styrelsen för psykiatribolaget WeMind, som har vårdavtal med Stockholms läns landsting värda 140 miljoner kronor.

C More tar bort studio efter skandalderbyt

TV4 och C More stoppar studionärvaron på Tele2 Arena tills vidare. ”Vi älskar svensk fotboll med dess fantastiska supportrar, klubbar, domare och spelare, men vi kan inte acceptera de förutsättningar som vi utsätts för på vår arbetsplats. Vi kommer tillsvidare stoppa vår studionärvaro kring matcherna på Tele2 Arena, skriverErik Westberg, kanalernas presschef i ett pressmeddelande.

Duell mellan Wanngård (S) och König Järlemyr (M)

Ikväll är det dags för det klassiska mötet i Vasaparken – Vasaparksduellen. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) möter oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) för en debatt i slutspurten av valrörelsen. Debatten leds av DN-journalisten och författaren Viktor Barth-Kron. Vasaparksdebatten är en tradition som startade 1948.

Trafik

Tunnelbanertrafiken löper på efter rykten om förseningar. Trafiken tätnar på Södra Länken.

Väder

Idag blir det grått och 20 till 21 grader i Stockholmsområdet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.